הסכמה לפתיחת גן ילדים בבניין

  • חוזה שבע"פ האומנם?+ פתיחת גן ילדים מתחת לביתי.
    תומר סאלם | 16/09/2009 14:05

    השכנים החדשים ממתחת פותחים גן ילדים מתחת לבית שלי ממש. הם באו ממזמן( לפני שהם בכלל קנו את הדירה ובדקו אופציות אחרות למימוש הגן, ולא היו סגורים בכלל אם הם פותחים כאן גן או לא, ואם הם רוכשים את הדירה בכלל)
    פתאום אני רואה שהם באמת קנו את הדירה ופותחים שם גן. עכשיו שאלתי את אמי(בעלת הדירה) אם היא הסכימה לזה כששאלו אותה ממזמן (כמה חודשים), והיא אמרה להם שלא אכפת לה ברמת העקרון שיפתחו שם גן.(לא נחתם כלום, רק דיבור בעל פה)
    ופתאום אני רואה שהם פותחים גן, למורת רוחי הרבה, ואז כששאלתי את אמי אם היא הסכימה לזה, היא אמרה לי שהיא הסכימה אבל בע"פ ולא חתמה על כלום.
    משנודע לאמי (בעלת הדירה) שזה מפריע לי כ"כ, כעת היא מתנגדת לפתיחת הגן.

    השאלה שלי מהו המונח הזה "הסכם שבע"פ", והאם במקרה הזה הוא תופס?!

    *יש לציין כי הרוכשים לא השאירו כל דרך ליצור איתם קשר לאחר שביררו באופן עקרוני שאם יפתחו שם גן זה יפריע, ולכן גם לא יכולנו לחזור אליהם להגיד להם שלאחר בירור עם תושבי הבית זה אכן מפריע.בנוסף הם נתנו הרגשה כאילו הם לא באמת הולכים לקנות את הבית, אלא רק בשלב הבירורים ולא המעשים.תודה מראש!

    • הסכמה לפתיחת גן ילדים בבניין
      עו"ד אפי אהרונוב | 22/09/2009 19:56

      ערב טוב תומר, הסכמה בע"פ מהווה הסכמה ככל שלא הושגה בכפייה, עושק, טעות או הטעיה. אמנם תיאורטית ניתן לטעון שאמך לא הייתה מודעת לרעש שגורם הגן והסכמתה ניתנה בטעות, אך עליכם לקחת בחשבון שבאם תתקבל טענתכם כנגד הגן תיאלצו, קרוב לודאי, לפצות את מנהליו על הנזק הכלכלי הניכר שיגרם להם לאחר שהגן כבר החל לפעול (בהסכמתכם). בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

      • תודה+שאלה נוספת
        תומר סאלם | 24/09/2009 19:38

        ההסכמה שניתנה כביכול הייתה כאשר הזוג שרצה לפתוח את הגן, בא אלינו לדירה ודיברו עם אמא שלי רק על רעיון תיארוטי, ושהם עוד בודקים אופציות, וששום דבר לא סגור.הם לא אמרו שהם כבר רוצים לקנות את הבית, וחסרה להם רק ההסכמה של אמי. הם נתנו הרגשה כאילו זה לא באמת יקרה, ודיברו על דברים רק ברמת העיקרון, ולא נתנו תחושה של שלב המעשים.האם כזה דבר תופס?ושוב תודה מראש.