ובאותו ענין

  • זיכרון דברים עם המתווך
    יוסי | 16/09/2009 05:44

    נתתי צ'קים דחויים למתווך של דירה ורשמנו זיכרון דברים שהמתווך חתם עליו, כעת אני חוזר בי מהשכירות האם יש לי אפשרות חוקית לתבוע את הצ'קים בחזרה ולעזוב את הדירה (שילמתי במזומן לחודש ראשון ועדין אנו בחודש ראשון), יש נזילה בדירה וגם זרימת המים איטית מאוד, האם זו עילה לדרוש את הצ'קים בחזרה? (יש לציין שאני רוצה לעזוב בכל מקרה השאלה האם זו עילה)

    • ובאותו ענין
      יוסי | 16/09/2009 07:15

      נניח והמתווך או בעל הבית יסרב להחזיר לי את הצ'קים, לכאורה אין עלי שום חובה לחתום חוזה ומכיוון שכך האם אני מחוייב לשלם הוצאות נילוות של הדירה כמו ארנונה וחשמל? (יש לו צ'יק שרשום עליו צ'יק ביטחון)

      • תוקפו של חוזה שכירות בע"פ
        עו"ד אפי אהרונוב | 16/09/2009 19:10

        ערב טוב יוסי, חוזה שכירות דירה לתקופה שאינה עולה על 5 שנים תקף גם אם נעשה בעל-פה. העובדה שאתה מתגורר בדירה ואף העברת תשלום בעבורה פירושה שקיים חוזה ואתה מחוייב לו ולתנאיו. בנוסף, למסמך הקרוי 'זכרון דברים' יש תוקף של חוזה לכל דבר בעניין באם הוא מעיד על גמירות הדעת של הצדדים להתקשר בחוזה ומכיל את הפרטים המהותיים בו. כך שבכל מקרה, אתה תחת חוזה ובאם לא תפעל על-פיו אתה מפר אותו ועלול להתחייב בתשלום פיצויים בנוסף לתשלומים השוטפים השונים. התקלות שציינת אינן מאפשרות לך לבטל את החוזה ככל שלא אפשרת לבעל הנכס לתקן אותן. באם הוא לא יעשה כן יהיה מקום לשקול את צעדיך שוב, אך ודאי שלא בביטול חד-צדדי של החוזה. עזיבה מוקדמת של הדירה אפשרית ככל שהיא מוסדרת בחוזה. אם לא הוסדרה אפשרות לעזיבה מוקדמת, אינך יכול לעזוב את הדירה (קיימת אופציה של הבאת שוכר משנה או שוכר חלופי ואם תרצה נרחיב בכך). בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

        • תודה על ההתייחסות
          יוסי | 16/09/2009 20:14

          עדיין לא חתמנו חוזה עם בעל הבית, האם כשנחתום את החוזה אני יכול להתנות את חתימת החוזה בכך שיהיה סעיף בחוזה שמחייב אותו לחתום חוזה חדש באם אביא לו דייר חלופי? האם בכלל חובה עלי לחתום חוזה?

          • נוסח החוזה
            עו"ד אפי אהרונוב | 17/09/2009 15:23

            יוסי שלום, אין חובה לחתום על חוזה ואולם פירושו של דבר שקיים חוזה בעל-פה ואתה מחוייב לו (אם כי התוכן שלו לא ברור וכל צד יכול לנסות ולמשוך אותו לכיוונו). אתה יכול לדרוש הוספת סעיף המאפשר לך להביא שוכר חלופי. התנגדות של המשכיר לסעיף כזה עלולה להזיק לו, באם יפתח בסופו של דבר הליך. כמו כן, אף ללא סעיף בחוק אתה רשאי להביא 'שוכר משנה' לדירה - כלומר אדם ששוכר ממך את הזכות שלך - ולבעל הדירה מותר להתנגד לכך רק מטעמים סבירים. בברכת שנה טובה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים