פיצוי חוזי עקב הפסקת עבודה

  • חתימה על חוזה
    רחלה | 14/09/2009 09:09

    שלום רב,התחלתי לעבוד בתחום התיווך. המעסיק רוצה להחתים אותי על חוזה עבודה. הוא ילמד אותי את כל העב' + ישלח אותי לקורס על חשבונו, בתנאי ש:אני מתחייבת לעבוד איתו 3 שנים.אני מתחייבת להחזיר לו את עלות הקורס באם לא אעבוד איתו את התקופה הנ"ל.לא אתחרה בו /אעבוד באיזור.משהו ב"בטן" לא נותן לי לחתום על החוזה הזה. למרות שהאדם ישר, ולמרות שאין לי מושג מה יהיה בעוד 3 שנים (אם ארצה לעבוד בתחום, אם לאו. אם ארצה להיות עצמאית, אם לאו. אם ארצה להמשיך לעבוד איתו, אם לאו.)מה אתה אומר? מה כדאי לי לעשות ?? (אגב, גם אם אני משלמת את הקורס מכיסי, הוא עדיין לא מוכן לשנות את סעיפי החוזה).תודה

    • פיצוי חוזי עקב הפסקת עבודה
      עו"ד אפי אהרונוב | 14/09/2009 09:24

      בוקר טוב רחלה המעביד משקיע בך ובהכשרתך ומטבע הדברים רוצה להפיק מכך משהו ולכן דורש שתתחייבי לשפות אותו באם תעזבי. זכותך לעזוב את מקום העבודה אינה נפגעת אלא שהיא תלויה בקנס. בעיני זו דרישה לגיטימית ומקובלת אך כמובן שאינך חייבת לקבלה ולהתקשר בחוזה. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום בתי משפט

      • תודה על התגובה המהירה, ועוד שאלה
        רחלה | 14/09/2009 09:27

        האם יש לו זכות לדרוש ממני לא לעבוד באיזור שבו הוא עובד?באם אחתום איתו על החוזה, ולאחר מכן, בכ"ז אעבוד באיזור בו הוא עובד, האם יש לו אפשרות לתבוע אותי?

        • תניית אי-תחרות
          עו"ד אפי אהרונוב | 15/09/2009 10:37

          בוקר טוב רחלה, הסוגיה של 'תניית אי-תחרות' - הגבלות שחלות על העובד ביחס למעבידו לאחר סיום יחסי העבודה ביניהם - אינה ברורה ויש שיקולים לכאן ולכאן. מעבידים רבים מכניסים סעיפי 'אי תחרות' לחוזי העבודה ואולם לא בכל מקרה סעיפים אלו יהיו מחייבים ואכיפים והעניין תלוי בגורמים שונים ורבים, למשל: האם המעביד משלם לעובד שכר גבוה יותר בשל ההגבלה, האם ההגבלה משרתת אינטרס מוגן של המעביד, האם התחרות כוללת שימוש בסודות מסחריים של המעביד (רשימת לקוחות) ועוד. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים