חתימת חוזה

  • חתימה על חוזה שכירות
    יונית | 13/09/2009 12:14

    הסיפור שלי הוא כזה: לפי תקופה קצרה חבר שלי ואני נכנסנו להסכם שכר דירה כאשר גם חבר שלי וגם אני חתומים עליו כצדדים לחוזה שכירות דירה אבל מי שנתן את השיקים ואת הערבויות ורשום בכל דרישות החוזה זה החבר שלי כאשר סוכם בינינו בעל פה שאני אעביר לו מדי חודש את החלק שלי כל זמן שאני גרה בדירה תוך הסכמה בעל פה שאם מכל סיבה שהיא יחסינו לא ימשיכו הוא יישאר בדירה ויממן אותה לבד. מאחר ולא הסתדרנו הודעתי לו שאני עוזבת את הדירה ובהתאם לכך מפסיקה להזרים לו את התשלום החודשי והשאלה שלי היא האם הוא יכול לתבוע אותי על הפרת חוזה או לנסות לכפות עליי להישאר איתו בדירה או לשלם עליה במידה ואני עוזבת תוך ציון העובדה שהוא לא מקבל את העזיבה שלי ואת הסיבה שאני רוצה לעזוב את הדירה. האם העובדה שאני חתומה על החוזה למרות שאין אצל בעל הדירה שום המחאה או ערבות שלי מאפשרת לחבר שלי לשעבר לתבוע אותי? אציין כי במידה וחבר שלי לשעבר מבטל את השיקים או שהם חוזרים, יש לו גם ערבות בנקאית מול בעל הדירה על שלושה חודשי שכירות. התייחסותכם חשובה לי מאוד, אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות בנדון

    • חתימת חוזה
      שלי | 13/09/2009 12:32

      אם חתמת על החוזה הינך צד לחוזה. הערביות שניתנו על ידי חבר שלך הם לצורך הבטחת קיום החוזה במידה ויופר אך לא מבטלים את התחייבותך כצד לחוזה שלא תפרי אותו. חוזה בעל פה הינו חוזה לכל דבר (למעט דרישות להעברת זכויות בדירה המחייבות רישום), לכן עלייך לעמוד בתחייבותך... עליכם להגיע להחלטה כיצד תוכלי לבטל את מעמדך כצד לחוזה. להלן מס אפשרויות: ששניכם תעזבו את הדירה ותמצאו שוכר שיבוא במקומכם בתנאי החוזה או בתנאים חדשים שיקבעו ע"י המשכיר וכמובן באישור המשכיר. 2. אפשרות שהוא יישא בהמשך התשלום מאחר וברצונו להשאר בדירה. 3. אם עדיין הוא לא מסכים- פשוט להביא שוכר במקומך- כי הרי אתם כמו שותפים ואז לא ממש תהייה לו ברירה. תסתכלי בחוזה השכירות בוודאי יש סעיפים אפשריים להפרת החוזה שבדרך כלל הנפוץ הוא שוכר במקום שוכר. בכל מקרה ההמלצה שלי כי כל החלטה שתגיעו אליה שתהייה מגובה בכתב ותכלול כמה שיותר פרטים. בהצלחה

      • שכירות
        יוני | 13/09/2009 14:38

        תודה רבה על התשובה. הבעיה בפתרון שהצעת לי היא שהחבר שלי לא משתף איתי פעולה בנוגע לסיום חוזה השכירות ומעבר לכך שזה לא מעשי להכניס עוד שותף כי מדובר בדירת חדר, הוא לא היה מוכן לזה בשום אופן. הוא מבחינתו מתעקש להמשיך לגור שם ושאני אתחלק איתו עד שהחוזה יסתיים ולטענתו אם לא אעשה כך הוא יתבע אותי. השאלה שלי היא האם הוא אכן יכול ואין לי פה ברירה

        • ביטול חוזה
          שלי | 13/09/2009 17:09

          אני ממליצה לבדוק את החוזה ולחפש עילות לביטול חוזה. נסי לדבר עם בעל הדירה אולי הוא יסכים להשאיר את החוזה רק על שמו. בעיקרון אחת מהעילות לביטול חוזה הוא תום לב גם לפני כריתת החוזה וגם אחריו. כך שאם האקס שלך "עושה דווקא" אפשר ללכת לכיון החוסר תום לב כי הרי בסופו של יום הוא היחידי המתגורר בדירה אז הוא אמור לשאת בהוצאות. נסי לדבר איתו או עם בעל הדירה