הוכחה על שינוי בעלות

  • בעיות בחיוב עם בזק
    עומר | 11/09/2009 14:06

    הסיפור קצת ארוך, אז תודה מראש לכל מי שיקרא ויוכל לעזור. סבא שלי היה מנהל מפעל במשך 30 שנה, בשנת 2004 בתור מנהל המפעל החליט שלכל ההנהלה יהיה אינטרנט על חשבון העבודה, וקח היה 1.5M תעשתית של בזק, כנראה באיזה מבצע כלשהו. בשנת 2006 קנו מסבא שלי את המפעל והוא הועסק שם בתור יועץ חיצוני, לאחר כחצי שנה פוטר. כעבור כמה חודשים פתח חברה חדשה תחת שם אחר שהוא המנהל. ואז בדקתי עם המקום עבודה אמרו שהם ביטלו את כל האינטרנט, אמרתי מצוין והחלפתי לתעשתית של הוט עם נטוויזן. לפני כמה ימים סבא שלי עבר על המכתבים מהבנק וראה חיוב של 110.13 ש"ח על קו ADSL של 1.5M שאל אותי מה זה, ואמרתי שאין לי מושג אנחנו כבר כמה שנים טובות עם תעשתית של הוט. טילפנתי לבזק(תחת לקוח עסקי) וביקשתי החזר של הסכום... היא אמרה שאין סיכוי והיא רק יכולה לנתק מעכשיו. אמרתי לה שזה לא מקובל עלי ודיברתי עם המנהלת לקוחות עסקיים הסברתי לה הכל וביקשתי ממנה שתציג לי מסמך שבוא יש חתימה של סבא שלי שהוא עשה העברת בעלות לחשבון אינטרנט תחת החברה החדשה. היא אמרה שהם לא מחזיקים מסמכים ואם הייתה העברת בעלות סימן ששני הצדדים הסכימו וחתמו. מה החוק אומר על סוגייה שכזאת, האם עליהם להראות לי מסמך חתום או שאני צריך להוכיח שאין לי אחות? בתודה, עומר.

    • הוכחה על שינוי בעלות
      עו"ד אפי אהרונוב | 13/09/2009 10:01

      בוקר טוב עומר, לא ברור לי הסטאטוס של העסק. אם מדובר בתאגיד עצמאי הרי שהחיוב הוא על התאגיד ולא על בעליו. אם החיוב היה חיוב אישי על סבא שלך, הרי שחובתו להודיע לחברה על השינוי. באם לטענתו הוא חויב על-ידי החברה שלא כדין, עליו נטל ההוכחה שהוא העביר את הבעלות וחויב שלא כדין וכדברי חכמינו: המוציא מחברו - עליו הראיה. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים