ביטול אופציה לשכירות לשנה נוספת

  • אופציה לשנה נוספת
    עודד | 03/09/2009 21:19

    שלום רב, בבעלות אבי דירה אשר משכירה לזוג צעיר. בחתימת החוזה לפני כ 9 חודשים הבהיר השוכר בעל פה כי איננו מעוניין באופציה לשנה נוספת . לצערי סיפק המשכיר חוזה היות ואבי, המשכיר, איננו מאורה בכלל דיני ונוהלי השכרת דירה. ככל הנראה החוזה נשלף מהאינטרנט ובו ערך המשכיר המון שינויים שאבי כלל לא ידע עליהם ופשוט חתם ליד השינויים ובסוף החוזה מבלי לדעת על אילו שינויים חתם. במצב הנוכחי מעוניין אבי להרים את המחיר אך לפי השינויים שערך המשכיר בחוזה קיימת אופציה ללא תוספת תשלום זאת לאחר שבהיר השוכר כי איננו מעוניין באופציה. שאלתי היא האם האופציה תקפה למרות שסיכמו השניים בעל פה כי השוכר איננו מעוניין באופציה בכל מקרה המשכיר איננו מעוניין להראיך את החוזה לשוכר עקב מחלוקות רבות ובעקבות כלל השינויים בחוזה שחתם עליו, שנערכו ע"י המשכיר מבלי ונחתמו ע"י המשכיר ללא כל ידיעה על מה הוא חותם תודה עודד

    • ביטול אופציה לשכירות לשנה נוספת
      עו"ד אפי אהרונוב | 03/09/2009 22:19

      ערב טוב אבי, ע"פ הגישה המקובלת כיום בבתי המשפט אביך רשאי להודיע לשוכר על ביטול האופציה או על חידושה במחיר גבוה יותר ובתנאי שהוא עושה זאת זמן סביר מראש. אני מבין מדבריך שנותרו 3 חודשים למועד פקיעת החוזה הנוכחי כך שעדיין ניתן להודיע על ביטול האופציה או העלאת המחיר (מה גם שהשוכר הודיע שאינו מעונין במימושה). בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

      • שאלה נוספת
        עודד | 03/09/2009 22:57

        תודה על התשובה המהירהבמועד חתימת החוזה הצהיר השוכר כי איננו מעוניין באופציה. האם זה משנה את העניין?דבר נוסף, בחוזה רשום כי לשוכר ניתנת אופציה להאריך הסכם זה לתקופה של 12 חודשים. האם האופציה היא לאותו המחיר שניתן בחתימת החוזה? לא צויין דבר נוסף בדבר מחיר האופציהתודהעודד

        • התניית חידוש אופציה בהעלאת מחיר
          עו"ד אפי אהרונוב | 07/09/2009 20:35

          ערב טוב עודד, כשל שעומדת למשכיר הזכות להודיע על ביטול האופציה, עומדת לו הזכות להתנות את מימושה בשכר דירה גבוה יותר (ובתנאי שניתנה על-כך הודעה מראש תוך זמן סביר). המסגרת המחייבת בין הצדדים היא החוזה הכתוב. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

          • שליחת מכתב
            עודד | 10/09/2009 23:30

            שוחחתי עם השוכרים והודעתי להם על סיום החוזה ואי מימוש האופציה לשנה נוספת. בנוסף, שלחתי מכתב בדואר רשמי  בו הודעה על סיום החוזה ופינוי בתאריך שסוכם אך השוכרים לא לקחו את המכתב מהדואר כי כנראה הם יודעים במה מדוברמה עליי לעשות?תודה

          • שליחת מכתב
            עודד | 10/09/2009 23:30

            שוחחתי עם השוכרים והודעתי להם על סיום החוזה ואי מימוש האופציה לשנה נוספת. בנוסף, שלחתי מכתב בדואר רשמי  בו הודעה על סיום החוזה ופינוי בתאריך שסוכם אך השוכרים לא לקחו את המכתב מהדואר כי כנראה הם יודעים במה מדוברמה עליי לעשות?תודה