השפעת עליית המע"מ על החוזה

  • מה מחייב זכרון דברים או חוזה????
    אבי | 03/09/2009 18:08

    לפני ה-1 ביולי חתמתי על זכרון דברים לרכישת דירה מקבלן. המע'מ אז היה 15.5 אחוז ובזכרון הדברים נאמר שאם המע'מ יעלה מעבר ל-15.5 אחוז העלות תחול עלי כקונה. כמובן שהמע'מ עלה באחוז מאז. חתמנו על חוזה לרכישת הדירה אצל העורך דין שהוא נציג החברה וכן נציג המכירות של החברה ובחוזה נכתב המחיר המקורי שלפני עליית המע'מ בתוספת סעיף שהמחיר כולל מע'מ בסך 16.5 אחוז ואם יעלה המע'מ מעבר העלות תחול עלי כקונה.לדעתי הם פיקששו והאם הם יכולים לחזור בהם או שזכרון הדברים מחייב עדין למרות החוזה החתום??\

    • השפעת עליית המע"מ על החוזה
      עו"ד אפי אהרונוב | 03/09/2009 22:16

      ערב טוב אבי, ההסכמה ביניכם ברורה: אתה אמור לשלם מע"מ כשיעורו כעת. גם לפי ההוראות שהוצאו ע"י רשויות המס, במצבים כעין אלו יש ללכת לאחר מועד התשלום. בכל מקרה, מדובר לכל היותר על 'טעות סופר' שאינך יכול להיבנות עליה. אתה יכול לנסות להפעיל עליהם לחץ, ואולם אם העניין יגיע לבימ"ש קרוב לודאי שידך תהיה על התחתונה ותחוייב בפיצוי נוסף ותשלום הוצאותיהם. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים