הפרת חוזה בע"פ

  • הפרת הסכם שבע"פ
    א | 03/09/2009 15:20

    רשמנו את ביתנו בת השנתיים לגן ילדים כ- 7 חודשים לפני תחילת השנה. מסרו לנו את התנאים ואמרו לנו שהיא תהיה בקבוצת הקטנים שבה יהיו גילאים שבין שנה וחצי לשנתיים וחצי. כשהגענו ליום הראשון גילינו להפתעתנו תינוקת בת 7 חודשים ובנוסף כשישה ילדים מתחת לגיל שנה וחצי כשהבת שלנו כזכור בת שנתיים. מהרגע שהבנו את זה ועל כך שרימו אותנו, הבנו שתהיה בעיה בגלל התכנים שיועברו ושהילדה תהיה מאוד מתוסכלת בגלל זה והוצאנו אותה באופן מיידי. הנזקים שלנו ברורים. מציאת גן בהתראה קצרה, ימי חופש נוספים וכד'. את דמי הרישום שנועדו להבטיח מקום בגן לא החזירו לנו כ-1,500 ש"ח וזאת למרות שהילדה בעצם לא שהתה בגן יותר משעתיים וגם זה עם אמא שלה. האם יש לנו קייס בבימ"ש לתבוע את הכספים הנ"ל. ההוכחה הכי חזקה שלנו היא כשרצינו לרשום את הילדה בשנה שעברה, מסרו לנו במפורש שאי אפשר בגלל גילה ועכשיו הודתה הגננת הראשית במפורש שהכניסו את התינוקת הזאת רק בגלל פרוטקציה של האמא

    • הפרת חוזה בע"פ
      עו"ד אפי אהרונוב | 03/09/2009 21:12

      ערב טוב א, חוזה בע"פ הוא חוזה מחייב ככל חוזה אחר (למעט עניינים מסוימים שבהם יש צורך בחוזה בכתב). בנסיבות שפורטו בשאלה עומדת לכם עילת תביעה כנגד הגננת על הנזק שנגרם לכם בגין ההטעיה. הבעיה בתביעה מסוג זה היא דרך ההוכחה שנמסר לכם המידע המוטעה. העובדה שבשנה הקודמת לא רשמתם את בתכם לגן אינה מהווה הוכחה אלא טענה נוספת שהגננת מצדה תסביר מן הסתם בדרך אחרת, כך שבסופו של דבר ביהמ"ש יאלץ להכריע בין שתי גרסאות. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות