מו"מ שלא הבשיל לכדי חוזה

  • הפרת חוזה שלא נחתם
    בני | 02/09/2009 18:34

    שלום רב , אז כך יש לי בעיה אני נמצא בדילמה ולא יודע מה לעשות לפני חודש החלה ביני ועורך הדין שלי שיחות עם 2 גרושים שרוצים למכור את ביתם ועורכי דינם שמיצגם בהליכים שביניהם היות והם התגרשו .... העורך דין שלי הכין את החוזה ושלח אותו לצד השני והיו כמה תיקונים כגון הסכום הראשון וגם לגבי היתרה שתשולם תוך 60 יום ... אך מההתחלה הם ידעו שאני אמור לקחת משכנתא ... סוכם בטלפון שנחתום על החוזה יום שבת שעבר , אבל ביום שישי בבוקר הלכתי לבנק כדי להתחיל בהליך המשכנתא ואמרו לי שאני לא יכול לקבל היות ואני ערב לשתי הלוואות (בהתחשב בכך בשפעם הראשנה אמרו לו כן כך במהירות בבנק) ... אז הודענו להם שאני לא יכולים להמשיך במשא והמתן .. עכשיו הם רוצים לתבוע אותנו בגין פיצוי קיום ופיצוי הסתמכות וגם אומרים שלמרות שלא נחתם החוזה אפשר לממש את סכום הפיצוי המוסכם בו ,..... האם יש להם עילה ???!!!! יש לשים לב שאני נהגתי בתום לב והם ידעו שאני אמור לקחת משכנתא מההתחלה . תודה מראש. הערת מערכת: לקריאה אודות הפרת חוזה >>

    • מו"מ שלא הבשיל לכדי חוזה
      עו"ד אפי אהרונוב | 02/09/2009 23:30

      ערב טוב בני, באם לא נחתם חוזה הרי שלא ניתן לתבוע אותך על הפרתו או לתבוע ממך פיצוי מוסכם בגין ביטולו (בהנחה שלא נחתם ביניכם זכרון דברים או מסמך אחר שיש בו סעיף פיצוי מסוכם). קיימת עילת תביעה על ניהול מו"מ שלא בתום-לב בגינה ניתן לדרוש פיצוי ואולם על-מנת לזכות בה יהיה עליהם להוכיח שנהגת כלפיהם שלא בתום-לב. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים