קנס מוסכם על ביטול חוזה

  • פרשנות "פיצוי מוסכם"
    אבי | 01/09/2009 14:25

    מה הפרשנות של המשפט : "חזרה של מי מהצדדים מזיכרון הדברים ו/או מהסכמה על רכישת ומכירת הבית תחייב את הצד המפר ו/או המבטל בפיצוי מוסכם בסך של 5.000 $ ארה"ב". שאלתי האם הפיצוי המוסכם ישלום גם ללא הוכחת נזק או על הצד התובע להוכיח נזק בכדי לקבל את הפיצוי?

    • קנס מוסכם על ביטול חוזה
      עו"ד אפי אהרונוב | 01/09/2009 22:22

      ערב טוב אבי, הסעיף שציטטת קובע שהצד שחוזר בו מן ההסכמה החוזית מחוייב לשלם את הקנס לצד השני ללא תלות בקיום נזק. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

      • פיצוי מוסכם
        אבי | 01/09/2009 22:27

        תודה על תשובתיך. אך מדוע נוטים להוסיף בחוזים רבים "... ללא הוכחת נזק.." משמע שאם לא נגרם נזק הרי שיש להוכיח את הנזק . האם לא כן? האם כל ביטול יחייב ב"קנס"? מתילא יחויב ב"קנס"? מודה מראש על תגובות

        • קנס על ביטול חוזה
          עו"ד אפי אהרונוב | 01/09/2009 22:33

          ערב טוב אבי, חוזים יש לקיים. אי קיום חוזה היא 'הפרה' שמזכה בפיצוי בגין הנזק ואין צורך לכתוב זאת בחוזה. מנגנון של פיצוי מוסכם שמופיע בחוזה בא להוסיף על הנ"ל. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

        • פיצוי מוסכם
          אבי | 01/09/2009 22:40

          שוב תודה . אך האם אדם שהודיע על ביטול "זיכרון דברים" תוך יום אחד , נחתם בבוקר. ביטל בערב יאלץ לשלם פיצוי מוסכם ללא הוכחת כל מזק? ושוב , מדוע יש נטיה לכתוב "ללא הוכחת נזק" האם גם שלא נכתב, יאלץ לשלם? כיצד לדעתיך יוכל לא להיות מחויב "בקנס"?

          • פיצוי מוסכם בגין ביטול חוזה
            עו"ד אפי אהרונוב | 02/09/2009 23:51

            ערב טוב אבי, כאמור, הנחת המוצא היא שחוזים יש לקיים והמועד להחליט באם להתחייב בהתחייבות כזו או אחרת הוא לפני שמתחייבים ולא לאחר מכן. לאור זאת, באם נקבע בחוזה מנגנון של פיצוי מוסכם כשאחד הצדדים נסוג, הרי שע"פ דיני החוזים מנגנון זה מחייב באופן מוחלט. באם יש לך טענה כנגד עצם החוזה המקימה לך עילה לביטולו, למשל, טענה של הטעיה או עושק וכיו"ב, אתה יכול לנסות ולהיבנות ממנה. באם מדובר בסכום לא פרופורציונאלי ביחס לשווי העסקה כולה ובהתחשב בפרק הזמן הקצר שהודעת בו על הביטול, יתכן, וניתן יהיה להפחית מהקנס, בהסכמה או במסגרת הליך, אך ודאי שזו אינה דרך המלך ובחירה בה עלולה, באותה מידה, להסב לך עלויות נוספות. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים