התחמקות המשכיר מקבלת המפתח בתום החוזה

  • סיום חוזה שכירות
    מוטי | 01/09/2009 01:44

    סיימתי חוזה שכירות בדירה ופיניתי שלושה ימים לפני הזמן ניקתי ותיקנתי את הליקויים כאשר באתי לסגור את החשבונות מול בעל הבית מוני חשמל ומים ולהחזיר מפתחות הוא עשה סיבוב בדירה והחל לתת לי הרצאה על ליקויים שיש לתקן ושהדירה התקבלה במצב אחר (מה שכרגע אין לי אפשרות להוכיח וגם לבעל הבית לא מילה מול מילה) בכל מקרה בעל הבית סירב לסגור חשבון באותו יום ודחה את הפגישה למחרת .החוזה הסתיים בחוזה ב12:00 בצהריים ועדיין הדירה לא היתה לשביעות רצונו והוא לא הסכים לקחת את המפתחות ולסגור חשבון הדבר אילץ אותי בעצם להפר חוזה . בעל הבית הגר בשכנות סירב לקבוע איתי מועד באותו יום בטענה שהוא עסוק והשאיר אותי לעוד יום עם המפתחות של הבית כאשר בחוזה רשום שכל יום עיכוב יש תשלום קנס עכשיו זה מילה שלי מול שלו ואני מפחד מתביעה שלו נגדי מכיוון שהוא משחק איתי בחתול ועכבר וכל יום שעובר עלול להירע את מצבי דבר נוסף הדירה לא הושכרה עדיין לדייר אחר ונותרה ריקה מה שעלול להוות עילה להתאכזרות שלו כלפי מה עושים במקרה כזה איך יוצאים מזה בלי להסתבך בתביעה עתידית .

    • התחמקות המשכיר מקבלת המפתח בתום החוזה
      עו"ד אפי אהרונוב | 01/09/2009 22:25

      ערב טוב מוטי, אינך אמור לשלם קנס נוסף באם עזבת את הדירה בזמן. כדאי לתעד את עזיבתך ואת סירוב בעל הבית לקחת את המפתח בזמן ולשלוח מכתב למשכיר ו/או לדובב אותו במהלך שיחה לומר שהעיכוב באחריותו ולהקליט את השיחה. כדאי לצלם את הדירה בכדי שאם תתגלגלו להליך משפטי תוכל להוכיח שמצבה היה תקין. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

      • החזרת מפתחות בדואר רשום
        מוטי | 02/09/2009 10:33

        האם להחזיר מפתחות בדואר רשום זה קביל בשל סירובה של בעלת הבית לקבל מפתחות ביד והאם יש נוסח מסודר למכתב לבעלת הבית שאותו אפשר לשלוח לפני שמתחילים הליכים משפטיים ?