ייפוי כוח בלתי חוזר

  • יפוי כוח
    מישל פרל | 31/08/2009 08:40

    ברשותי נכס מקרקעין אותו אני מעוניין למכור ! עו"ד שלי והקונים הגישו לידי " יפויי כוח בלתי חוזר " בו אני אמור למעשה להעביר לידיהם את כל הכוח לעשות כרצונם , להופיע בשמי ובמקומי בפני כל המשרדים הממשלתיים , עירוניים , ציבוריים ואחרים . לחתום בשמי ובמקומי על הסכמות , תעודות , בקשות , הצהרות , התחייבויות , חוזים , הסכמים , תביעות , ויתורים , תוכניות , מפות , שטרי מכר , תיקון שטרי מכר (ובכלל זה תיקון השטח) , שטרי חכירה , שטרי ביטול חכירה ורישום שטרי חכירה חדשים , שטרי תיקון (ובכלל זה תיקון השטח) , שטרי שעבודים ובדרך כלל כל תעודה , מסמך או שטר הדרושים לביצוע הפעולות והמעשים המפורטים בכוח והרשאה הנוכחי ! להסכים לרישום ולבצע כל איחוד וכל הפרדה ו/או חלוקה מחדש הן המגדילות או מקטינות את שטח החלקה . עוד נכתב ב- " יפויי כוח בלתי חוזר " סעיף כי לי/נו כי מיופי הכוח הרשומים לעיל הינם גם מיופיי כוחם של צד ג' ואני נותן בזה את הסכמתי המפורשת כי יחתמו ויעשו את כל הפעולות הנ"ל או חלק מהן גם בשמי ובמקומי ! מיופי כוחי הנ"ל יהיה/ו רשאי/ם להעביר זכויותיי כולם או חלקם למי שימצא/ו לנכון מבלי לקבל הסכמתי על כך ! עוד ברצוני לומר כי עו"ד שלי והקונים הם בני קירבת משפחה מדרגה שנייה או שלישית ולעו"ד שלי ישנה חלקה צמודה לשלי !!! שאלתי העקרונית היא איך למעשה אני מעגן את עצמי בכל האמור לעיל שאכן עו"ד שלי והקונים לא יעשו "קומבינה" עלי ? כי הרי זה קרה כבר הרבה בעבר ! ואיך אני למעשה יכול להבטיח כי התמורה אכן תגיע לידי כפי שסוכם מלכתחילה ובפרק זמן מסוים בכדי למנוע סחבת מצידם אשר תגביל אותי מלמכור את הנכס לידי אחר ! תודה מראש מישל פרל

    • ייפוי כוח בלתי חוזר
      עו"ד אפי אהרונוב | 31/08/2009 22:01

      ערב טוב מישל, מתן ייפוי כוח בלתי חוזר לעו"ד טומן בחובו סיכונים (שאתה מודע אליהם) אך אין ממנו מנוס, באם אינך רוצה לבצע את כל הליכי העסקה בעצמך. על-מנת לצמצם נזקים יש לשכור את שירותיו של עו"ד מהימן ורצוי שלא יהיה בעל נגיעה אישית כלשהי בעסקה (מבלי להיכנס לשאלה אם יש בהתנהלות זו עבירה אתית, מבחינת עוה"ד). בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים