הפסקת אופציה

  • אי הודעה על מימוש אופציה ;
    מירית | 24/08/2009 20:55

    שלום רב בחודש דצמבר 2008 השכרתי את דירתי בעקבות מעבר לחו"ל אך מסיבות שונות נאלצנו לחזור לישראל בחוזה השכירות יש אופציה לשנה מראש בתנאי שהמשכיר ישלח לנו מכתב 90 יום לפני מועד תום החוזה יש לו עד ה-05 לספטמברלשלוח את המכתב למיטב ידיעתי הדייר מעוניין להמשיך להשכיר את הדירה. ואני רוצה לחזור לדירת, רציתי לדעת אם הדייר לא ישלח לי את המכתב יש אפשרות מצידי להפר חוזה או לא לחדש את החוזה לשנה הבאה . בנוסף לכך השכרתי את הדירה לבעל ואישה עם 2 ילדים האישה החליטה לעזוב את הארץ עם ילדיה לצמיתות רק הבעל נשאר בארץ. כיום אניבעלי 6 ילדיי וטימי מתגוררים בדירה בת 3 חדרים כשדירתי גדולה בהרבה אשמח עם תוכלו להשיב לי לתגובתי זו ולייעץ לי הבהקדם מה עליי לעשות

    • הפסקת אופציה
      עו"ד אפי אהרונוב | 24/08/2009 22:54

      ערב טוב מירית, ע"פ פסיקת ביהמ"ש המחוזי בחיפה משכיר דירה רשאי לבטל אופציה בתנאי שההודעה על אי חידושה יעשה זמן סביר מראש. לכן, בנסיבות אלו מומלץ להודיע לשוכר על כוונתכם שלא לחדש את האופציה, בטרם יחדש אותה. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים