אחריות לתיקונים במושכר

  • שכירות דירה
    ג'ואן | 24/08/2009 16:00

    שלום, רצינו לשכור דירה, והמשכיר עומד על כל מיני פרטים שנראים לנו משונים: א. למשל - תיקונים שוטפים על אחריות השוכרים. אולם הוא מכניס גם תיקוני תריסים וצירי דלת. האם זה באחריות השוכר? ב. הוא רוצה שנשלם ביטוח על דירתו נגד שריפה. למה שהשוכר ישלם דבר כזה? ג. מה קורה בתקלות לא שוטפות? מי משלם אותן? חשוב לי לציין שלא מדובר כאן ב'תקין' או 'לא תקין'. זה חוזה וזכותנו וזכותו לחתום על מה שנרצה. השאלה היא אם זה מקובל - אין לנו ניסיון בתחום. תודה

    • אחריות לתיקונים במושכר
      עו"ד אפי אהרונוב | 24/08/2009 19:40

      ערב טוב ג'ואן, אחד מעקרונות היסוד של דיני החוזים הוא עיקרון חופש החוזים לפיו הצדדים רשאים לעצב את החוזה כרצונם. כך, המשכיר רשאי לדרוש שהשוכרים יקבלו על עצמם אחריות לתיקונים שונים. באם אינכם מוכנים ליטול חבות כזו או אחרת אינכם חייבים לחתום על החוזה. בפועל, משכירי דירות מנסים להעביר כמה שיותר אחריות לשוכרים והשוכרים מצדם, במקרה ואינם אדישים, מנסים להוריד מעצמם אחריות. זה עניין למו"מ ומושפע ממידת רצונם של הצדדים בעסקה. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים