אחריות לתיקונים שונים בדירה

  • סירוב בעלי הדירה לתיקונים של בלאי סביר בדירה שכורה
    נטלי ב. - חיפה | 23/08/2009 22:27

    ערב טוב ושלום רב!!!! אני מתגוררת עם בן זוגי בדירה שכורה, במשך שנתיים וחצי. לפני כחצי שנה, "העינית" של המזגן התקלקלה, וככה לא ניתן להפעיל את המזגן דרך השלט,(זו הפעם השניה שיש בעיה ב"עינית" ובפעם הראשונה לפני שנה וחצי, הזמנו חשמלאי - שילמנו מכספנו, ובעלי הדירה החזירו לנו את התשלום - כנגד חשבונית). כשדיברתי עם בעלת הדירה, היא הסכימה ואמרה שהיא תזמין חשמלאי ותתקן את הבעיה במזגן - וזה היה לפני חצי שנה. ביום שישי האחרון - 21.08.2009, נכנס בן זוגי לבעלי הדירה, יש להם משרד בסמוך לדירתנו, והגיש להם רשימה של דברים הדורשים תיקון, מה שעוד הם אמרו שיתקנו לנו את הנזילה בשירותים - שכן שמו לב כי יש צריכה גבוהה של מים, אז ישר סגרנו את הברז, ביודענו שהם יתקנו את הנזילה...... כשבן זוגי הגיש לבעלי הדירה את הרשימת תיקונים, בעלת הדירה התפערה ואמרה שהכל זה בלאי סביר, ושאין מתפקידם לתקנם, אלא אנחנו השוכרים מחוייבים לתקנם!!!!! עכשיו, בן זוגי לא מוכן בכלל דקה להישאר בדירה שלהם, וכמובן שאנחנו די חוששים מה לעשות, במיוחד שיש להם את השטר חוב שלנו, שהם יכולים לפרוע ופשוט להפיל הכל עלינו. שאלתי, מי באמת צריך לתקנם, למה הם פתאום הפכו את עורם ושינו את הסכמתם, שהרי בעלת הדירה אמרה לי ולבן זוגי לפני חצי שנה שהיא תתקן את הבעיה ב"עינית", זה לא משהו ששברנו, זה משהו שאפילו הטכנאי של המזגן אמר שכל שנה צריך להחליף את "העינית" - אז זה נופל עלינו???? ומי אמור לתקן את הנזילה בשירותים??? שעכשיו אנחנו שבוע עם ברז סגור.... ויש גם בעיה של המנעול של דלת הכניסה, הדלת היא לא פלדלת, אלא דלת רגילה של חדר/משרד...(זאת דירה שחולקה ל 2, והכניסה הראשית מפרידה בין שתי הדירות, ויש דלת פלדלת ראשית - אך הדלת שלנו, היא רגילה...) והמנעול כבר נשחק, וקשה לפתוח ולסגור ברציפות את המנעול. הלחצנים של השירותים בחדר שינה, גם לא תקין, ודרוש תיקון..מי אמור לתקנו????? אנחנו אנשים רגועים ודי שקטים, שלא מחשפים מריבות, כעסים ותככים, לכן גם לא פנינו והיצקנו לבעלי הדירה שיתקנו חלק מהדברים..... וכל פעם אמרנו שנחיה עם זה עד שנגמור את החוזה, אבל זה נעשה בלתי נסבל בנוגע לנזילה, למנעול של הדלת, ולמזגן שאי אפשר להפעילו דרך השלט, אלא רק ידנית - "לטפס" על כיסא וללחוץ על כפתור קטן.... מה עלינו לעשות???? כי אנחנו אובדי עצות.......... הכי מוזר שלפני חצי שנה, בעלי הדירה אמרו שיתקנו, ופתאום מפילים עלינו הכל, הפכו את עורם, וגם היחס שלהם נעשה בזילזול...... אודה על תשובתכם ועזרתכם...........תודה מראש, נטלי.ב.

    • אחריות לתיקונים שונים בדירה
      עו"ד אפי אהרונוב | 24/08/2009 09:11

      בוקר טוב נטלי, בראש ובראשונה יש לבחון בעיון את החוזה בין הצדדים בכדי לראות על מי מוטלת האחריות לתיקונים השונים. העובדה שבעלי הבית תיקנו את המזגן בפעם הראשונה בעצמם יכולה לסייע לעמדתכם אך בכל מקרה יש לבחון את האמור בחוזה. בברכה, עו,ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

      • אחריות לתיקונים שונים בדירה
        נטלי .ב. - חיפה | 24/08/2009 15:19

        צהריים טובים עו"ד אפי אהרונוב, ראשית כל תודה על תשובתך. אף פעם לא ממש התעמקתי בלציין נקודות חשובות בחוזה השכירות, כגון "במום נסתר",לצערי אין לי את מירב הידע בלהוסיף בחוזה - "למעט מום נסתר", או תיקונים כלשהם.... החלטתי להעתיק מהסעיף שבחוזה שלי בנוגע לתיקונים, ואכן אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך בעניין, מי אחראי על מה??? הוספתי קובץ של העניין בנוגע לתיקונים. תודה, והמשך יום טוב. נטלי.ב.

        • פרשנות חוזה
          עו"ד אפי אהרונוב | 24/08/2009 19:29

          ערב טוב נטלי, יש לבחון את החוזה כולו והפורום, במחילה, אינו הבמה המתאימה לכך. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

          • פרשנות חוזה
            נטלי .ב. - חיפה | 24/08/2009 20:07

            ערב טוב, ובכן, אם הפורום אינו הבמה המתאימה לכך, מה אתה מייעץ לי לעשות??? מה עלי לעשות בנוגע לבחינת החוזה????? רק המחשבה שעלי להתעסק עם משרדי עו"ד - מתיש אותי נפשית, אני ובן זוגי זקוקים לעזרה כי אנחנו חסרי אונים, ובינתיים מחפשים דירה לעבור.........אין בכוונתנו להישאר בדירה הנוכחית, למרות שחידשנו את החוזה לפני כחודש ימים, עדיין יש לנו סעיף שאם נחפוץ לעזוב את הדירה עלינו להביא שוכר תחתינו, אני קצת מפחדת, שבעלי הדירה יסרבו לכל דייר אחר שנביא תחתינו וככה ימשכו אותנו בזמן......... חשבתי שאולי נכתוב לבעלי הדירה מכתב, שהם מחוייבים לעמוד מאחורי ההבטחה שלהם - בנוגע לנזילה שבשירותים (שסגרנו את הברז) ובנוגע לעינית של המזגן - כדי שיהיה אפשר להפעילו דרך השלט ולווסת את הקור/חום.........אך בשביל זה עלי ללמוד טוב את החוזה ואת החוק של "המשכיר והשוכר" בשביל שלא אעשה טעות כלשהי....... עליי לציין כי אני יודעת שאותם בעלי דירה עושים שימוש לא כראוי בדירה החצויה - וזה לגבי הארנונה........אני פשוט לא רוצה להתחיל עם איומי סרק, אפילו לא בשביל להפחיד אותם, זה רק ייצור בלאגן וכאב ראש, ואני נמנעת מכל זה. לכן אני מבקשת ממך בכל לשון של בקשה, איך אני יכולה להעזר בך, כי הפורום הזה - זה מה שיכול לתת לי בטחון לדעת, האם האחריות לתיקונים בדירה חלה על המשכיר או השוכר........ובכלל מה עלי לעשות? תודה על תשובתך, נטלי .ב.

            • פרשנות חוזה
              עו"ד אפי אהרונוב | 25/08/2009 00:08

              ערב טוב נטלי, אני אשתדל לענות תוך שאני מסייג את תשובתי לקטע שצורף על-ידכם להודעה בלבד (יתכן ובחוזה בכללותו יש הוראות אחרות): החוזה מבחין בין 'נזקים יסודיים' שהם באחריות המשכיר לבין 'נזקים' אחרים שהם באחריותכם. כלומר, יש לבחון כל נזק ולסווג אותו על-מנת לדעת מי אחראי. אני מציע להידבר עם בעלי הבית ולעשות חלוקת אחריות הוגנת בין הצדדים לגבי התיקונים. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

              • פרשנות חוזה
                נטלי .ב. - חיפה | 25/08/2009 14:46

                צהריים טובים עו"ד אפי אהרונוב, ובכן, תודה על תשובתך, אך בעלי הדירה, לא מוכנים לקחת שום אחריות על הנזקים/הפגמים הללו, הם אפילו לא מוכנים להתחלק בתשלומים, או אפילו לא ממש מוכנים לשמוע ולדבר. כשהבן זוג שלי נכנס אליהם למשרד (החצי השני של הבית שחולק בזמנו) והביא תזכורת של רשימה, של הדברים שצריכים לסדר - בעיקר לתקן את העינית של המזגן, ואת הנזילה שיש בשירותים, ואת המנעול של דלת הכניסה שלנו (שהיא דלת רגילה - של חדר...) בעלת הדירה הסתכלה על בן זוגי במבט מזלזל, ואמרה לו ישר שכל זה "בלאי סביר" ושהם לא אחראים על תיקונים, הייתי די בשוק, כי לפני חצי שנה היא אמרה שהיא תזמין חשמלאי לסדר לנו את העינית, כדי לתת לה לבחור את הטכנאי, ומאז לא הטרדנו אותם, כדי שיבינו ויעמדו בהבטחתם, מאז נוצר לנו נזילה שהם ראו זאת לפי מדד צריכת המים, שכנראה היה גבוה מהרגיל, אז הם אמרו שיזמינו איש מקצוע, ואנחנו אמרנו להם שנסגור לבינתיים את הברז של השירותים.........ופתאום ביום שישי - הם אמרו לבן זוגי שזה בלאי סביר ושאנחנו מחוייבים לתקן את הנזקים....... האם זה באמת אנחנו צריכים, למרות שהם הבטיחו שיתקנו ופתאום הפכו את עורם, ושינו את עמדתם....??????? אני מוכנה לשלוח לך עותק של החוזה שכירות, כדי שאולי אבין טוב טוב מי אחראי על מה (כמובן שאמחוק את כל הפרטים האישיים...) כשחידשנו את החוזה ב 1.8.2009, לא עשינו חוזה חדש, אלא רק זכרון דברים/הצהרה שממשיכים להשכיר את הדירה....ואני הוספתי כי זכרון דברים זה מהווה חלק בלתי נפרד מהחוזה המקורי......... תודה על תשובתך, המשך יום טוב. נטלי.