ביטול חוזה עקב הפרה

  • הפרת חוזה עם ספק
    נועה | 21/08/2009 10:30

    נקשרתי בחוזה מול ספק לעבודה בביתי, בחוזה לא מצוין תאריך סיום העבודה אך סוכם בעל פה שהעבודה תסתיים תוך חודש, והצ'קים כבר הועברו לאותו ספק.הספק התחיל את עבודתו אך לא סיים אותה ולא נראה שהוא מתכוון לסיים אותה מאחר והוא מתמחק כל הזמן.שאלותי הן האם אוכל לבטל לו את הצ'קים ו/או אני רוצה לסיים את החוזה ביננו- כמה זמן אני צריכה להודיע לו מראש על כך? מאחר ואני רוצה לעבור לספק אחר מבלי שיוכל לתבוע אותי. תודה! הערת מערכת: לקריאה אודות הפרת חוזה >>

    • ביטול חוזה עקב הפרה
      עו"ד אפי אהרונוב | 21/08/2009 18:48

      שלום נועה, בשלב ראשון יש לבחון אם החוזה הכתוב מתייחס באופן כלשהו לזמן השלמת העבודה. למשל, אם נכתב בו שאין הגבלת זמן על סיום העבודה, אין לך עילת תביעה כלפי ספק העבודה. באם אין שום הסדרה של העניין בחוזה הכתוב אך היה סיכום נוסף בעל--פה והספק לא עמד בו, הוא מפר את החוזה. ואולם, באם תנקטי בפעולות חד-צדדיות כלשהן והעניין יתגלגל לבימ"ש תהיה לך בעיה להוכיח זאת בהיעדר ראיה לסיכום בע"פ ובהתקיים מסמך בכתב שלא מעיד עליה. לכן, רצוי לשלוח לו מכתב התראה, רצוי באמצעות עו"ד, לפיו באם לא תושלם העבודה תוך מספר ימים תראי את ההסכם כבטל, ותתבעי ממנו החזר התשלומים בתוספת פיצוי משמעותי על ההפרה. באם זה לא יעזור, כדאי להגיש תביעה. שבת שלום, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים