התחמקות המשכיר מחתימה על חוזה

  • הפרת הסכם, כן או לא?
    רינת מיימון | 21/08/2009 00:38

    שלום רב, לפני כחודשיים סוכם עם בעל בית של דירה על סכום התשלום עבור הדירה בה אנו חפצים. עבר מעל חודש וחצי ובעל הדירה לא שלח לנו חוזה. התקשרנו לתזכר אותו, הוא הבטיח לשלוח ומאז נעלמו שוב עקבותיו לשלושה שבועות. לאחר שלושה שבועות לאחר ששוב חיפשנו אותו במשך יומיים והתרענו על כך שטרם נחתם חוזה ואנו צריכים להיכנס לדירה תוך שבועיים. הוא יצר עימנו קשר ושלח את החוזה. החוזה בלשון המעטה היה מאוד חד צדדי, שינינו בו סעיפים רבים והחזרנו אותו למשכיר ביום א'. מאז...למרות תזכורת שלנו ביום שלישי, טרם הוחזר החוזה ורק נשלח לנו מייל שהחוזה בטיפול ושלא צפויות בעיות. ביקשנו להחזיר את החוזה עד יום חמישי (מה שמשאיר לנו 10 ימים להתארגנות במקרה ולא נגיע להסכמה) וגם ביום חמישי, לא הגיע החוזה. האם אנו רשאים להמשיך הלאה? או שישנה פה הפרת הסכם בע"פ? תודה רינת מיימון כפר סבא

    • התחמקות המשכיר מחתימה על חוזה
      עו"ד אפי אהרונוב | 21/08/2009 17:01

      רינת שלום, לא ברורה לי שאלתך. האם אתם מעוניינים להשתחרר מהחוזה או להיכנס לדירה? ככלל, חוזה שכירות דירה לתקופה שאינה עולה על חמש שנים אינו טעון מסמך כתוב ויכול שיעשה בע"פ. באם בסופו של דבר המשכיר יתחמק מחתום על החוזה ויתכחש לסיכום הוא יחשוף עצמו לתביעת ניהול מו":מ עמכם בחוסר תום לב ותוכלו לדרוש פיצויים. אמנם עלולה להתעורר בעיה והיא כיצד להוכיח את קיום המו"מ ואת הסיכום בע"פ. במקרה זה תוכלו להסתמך על טיוטת החוזה ועל פירוט שיחות שלכם אליו בשביל לחזק את גרסתכם, כך שמצבכם סביר גם אם לא מושלם. בברכת שבת שלום, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים