מכירת דירה ע"י המשכיר

  • מכירת דירה לפני סיום חוזה שכירות?
    לי | 19/08/2009 15:58

    שלום, מה עושים במקרה ובעל הדירה רוצה למכור את הדירה לאחר שנה וחצי שבה הוריי גרים? הוא אמר שייתן להם להישאר עד סוף החוזה ואחכ שיצאו. בחוזה יש אופציית הארכה- מה דין במקרה כזה?

    • מכירת דירה ע"י המשכיר
      עו"ד אפי אהרונוב | 19/08/2009 18:07

      ערב טוב לי, רוכש הדירה החדש מקבל זכות קניין בדירה בכפוף לזכות השכירות של הורייך, כך שאין באפשרותו לפנות אותם לפני תום החוזה. האופציה שניתנה להם לחדש את החוזה לשנה נוספת ממשיכה לעמוד בתוקפה, ואולם ע"פ פסיקת בתי המשפט המשכיר יכול להודיע פרק זמן סביר מראש על התנגדותו לחידושה, כך שאין דרך לחייב בעל בית להסכים לחידוש החוזה ללא הגבלה.. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים