חיוב שוכר להשתתפות בתשלום תיקונים בבניין

  • הוצאות בבניין משותף, על המשכיר או השוכר?
    מיכאל | 19/08/2009 13:05

    שלום רב, בבית משותף בו גר אדם השוכר ממני דירה בוצעו במשך השנה האחרונה עבודות שונות (ראה פרוט בסוף *) עבורן שולם מכספי קופת ועד הבית ללא צורך לגבות תשלום נוסף מיוחד. (היו גם עבודות אחרות שעבורן הכסף שבקופה לא הספיק, ואז גבו בגביה מיוחדת' ואני, כבעל הבית, שילמתי.) פנה אלי הדייר, אשר שילם באופן שוטף מדי כל חודש את דמי ועד הבית (בחוזה השכירות מצויין שתשלומי חשמל, מים, גז, ארנונה ודמי ועד הבית חלות על השוכר, בלי להרחיב מעבר לזה) וביקש שאחזיר לו את הסכום ששולם עבור העבודות האלה (ראה פרוט בסוף *), מתוך דמי ועד הבית ששילם. כוונתו לסה"כ עלות התיקונים (שעבורם לא נגבה תשלום מיוחד בנוסף לדמי ועד הבית השוטפים) חלקי מספר הדירות בבנין. האם אכן אני צריך להחזיר לו את עלות העבודות האלה, או לא, לאור העובדה שהן שולמו מכספי קופת ועד הבית, שאותם הוא חייב לשלם, ולא מגביה מיוחדת? * פרוט העבודות שבוצעו: תיקון קפיץ במעלית, עציצים בכניסה לבנין, תיקון פיצוץ בצינור ביוב של הבנין, גינון חד-פעמי (אין גנן קבוע בבנין), החלפת מנעולים ושכפול מפתחות במחסן משותף של הבנין, צביעת מקלט, תיקוני חשמל במקלט, תיקוני חשמל באזורים משותפים.

    • חיוב שוכר להשתתפות בתשלום תיקונים בבניין
      עו"ד אפי אהרונוב | 19/08/2009 18:25

      ערב טוב מיכאל, כפי שכתבתי בהודעה דומה מספר שורות מתחת להודעה זו, הכלל הוא שבהיעדר הסכמה אחרת בחוזה נטל התשלום על תיקונים כאלו הוא על המשכיר, בעל הדירה. במקרה זה המצב מורכב יותר כיון שהתשלום בוצע מכספי ועד הבית וצוין בחוזה שתשלום זה הוא על השוכר. בנוסף, גם ההוצאות השונות שפירטת חלקן מסווגות אינטואיטיבית כחלק מהטיפול השותף וחלקן נחזות כתיקונים חריגים. לאור זאת ובשל הקושי לקבוע מסמרות המלצי לכם לחלק את התשלום ביניכם ולמנוע הליך מיותר שתוצאתו תהיה, מן הסתם, דומה. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים