סיום הסכם שכירות לפני הזמן

  • הפרת חוזה
    אלון | 19/08/2009 09:10

    אנו גרים בדירה שכורה מזה מס' שנים. חוזה שכירות חדש נחתם לפני מס' חודשים וצפוי להכנס לתוקפו ב1 לאוקטובר. האם במידה ואנחנו פותחים בהליכי גרושים, ניתן להפר את החוזה החדש (שטרם התחלנו בפועל) בחוזה עצמו הכניס בעל הבית בכתב יד "ההסכם הינו לשנה ואינו ניתן לסיום בהודעה מראש. במידה ומי מהצדדים ירצה לסיים את הסכם השכירות לפני מועד הסיום של הסכם זה, יהיה על הצד לשלם קנס של 2 חודשי שכירות ובהודעה מראש של 60 יום. לא ניתן יהיה לצד השוכר להביא שוכר חלופי" מכיוון שהחלטנו על פרידה מיידית,ואנו פותחים בהליכי גרושים, ואין ברצוננו לגור תחת קורת גג אחת, האם בכל זאת, למרות החוזה ייש דרך להפר אותו , מבלי לשלם בעבור החודשיים המצויינים בסעיף הנ"ל ? האם נוכל לא להתחיל את החוזה החדש בדרך כלשהי ?

    • סיום הסכם שכירות לפני הזמן
      עו"ד אפי אהרונוב | 19/08/2009 18:03

      ערב טוב אלון, כיון שהתחייבתם לתנאי החוזה הכוללים, בין היתר, 'קנס' על עזיבה מקודמת אתם מחוייבים לכך (כלומר לשלם את הקנס ולפנות את הדירה רק לאחר 60 יום מהמועד שהודעתם על סיום השכירות). בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים