הפסקת לימודים

  • חוזה מקפח - תביעה קטנה?
    yot | 10/08/2009 14:08

    חתמתי על הסכם לימודים במכללה ללימודי צורפות. בחוזה יש סעיף שאומר שאם מבטלים את הלימודים עד השיעור השלישי אפשר לקבל חזרה את הכסף ומעבר לכך אין החזר כספי כלל.בדיעבד נראה לי סעיף קצת קשוח מדי - לא נראה לי שאפשר לדעת האם הלימודים מתאימים לי או לא רק לאחר 3 שיעורים. מה קורה אם אני מפסיק אחרי 5 שיעורים?כרגע המכללה לא רוצה להחזיר לי את הכסף - האם יש דרך לתקוף אותם על זה ולקבל את כספי חזרה? שמעתי שיש משהו שנקרא "סעיף מקפח" - האם זה מתאים לזה? אם כן איך ואיפה תובעים אותם?תודה

    • הפסקת לימודים
      עו"ד אפי אהרונוב | 10/08/2009 19:43

      ערב טוב yot, גישת ביהמ"ש העליון בעניין היא שמכללה יכולה לגבות דמי ביטול על הפסקת לימודים, באופן הגיוני ביחס לאורך הקורס ולעלויות הרישום (כל מקרה לגופו). גבייה של שכר לימוד מלא לאחר מספר שיעורים אינה סבירה לעניות דעתי ויש מקום לפנות אליהם בדרישה (בכתב באמצעות עו"ד) להחזר של חלק מדמי הרישום. באם זה לא יעזור להגיש תביעה. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

      • האם תביעה בבית משפט לתביעות קטנות היא המקום המתאים
        יותם | 10/08/2009 22:17

        מדובר על שכר לימוד של כ 7000 ש"ח תודה

        • אכן כן.  לת
          עו"ד אפי אהרונוב | 11/08/2009 18:46