העלאת שכר דירה בעקבות מימוש אופציה

  • אופציה להמשך שכירות
    יעל | 10/08/2009 13:20

    שלום, אני גרה בדירה שכורה במשך שנה. בשנה שעברה כשנחתם החוזה חתמנו על אופציה להמשך שכירות גם בשנה הבאה באותם תנאי תשלום כמו השנה. השבוע הודיעו לי הבעלים שבכוונתם להעלות את דמי השכירות לשנה הבאה. האם החתימה על האופציה לא מבטלת את זכותם לשנות את תנאי התשלום?

    • העלאת שכר דירה בעקבות מימוש אופציה
      עו"ד אפי אהרונוב | 10/08/2009 19:35

      ערב טוב יעל, ככלל, האופציה היא זכות שלכם לשכור את הדירה לשנה נוספת באותו מחיר. ואולם, פסיקת בתי המשפט מכירה בזכותו של המשכיר שלא לכבד את האופציה כלל באם הוא מודיע לכם על כך זמן סביר מראש (ביחס למועד תחילת שנת השכירות החדשה). לאור זאת, גם הודעה על התניית החידוש במחיר אחר לגיטימית בתנאי שנעשתה זמן סביר מראש ולא ברגע האחרון. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים