איחור במסירת דירה

  • תביעה לפיצוי עקב איחור במסירת דירה
    מירי כ. | 09/08/2009 11:28

    בוקר טוב, רכשתי דירה יד שנייה, ובחוזה שנחתם מול המוכרת צויין תאריך פינוי 15.8.09. מכיוון שעניין הפינוי מאוד עקרוני לי והיה חשוב לי לקבל את הדירה במועד - צויין בחוזה כי איחור במסירת הדירה יהווה הפרה יסודית של החוזה והמוכרת תיאלץ לשלם 200$ עבור כל יום איחור (ו-100,000 ש"ח פיצוי - בגין הפרה יסודית של החוזה). עתה התברר לי כי המוכרת אינה מתכוונת לצאת מהדירה בזמן שנקבע בחוזה (עקב איחור של הקבלן שממנו רכשה דירה) ואינה מתכוונת לשלם לי את התשלום שצויין - לא את ה 200$ לכל יום ובטח לא את ה-100,000 של ההפרה היסודית. היא 'מוכנה' לשלם רק את החלק היחסי של שכר הדירה הנוכחי שלי. יש לציין כי מצידי מולאו כל חובותיי כרוכשת הדירה, התשלומים הועברו בזמנים שנקבעו וישנו תשלום אחרון של 85,000 ש"ח שאמור להימסר במעמד מסירת הדירה לעורכת דיני בנאמנות. איך אוכל להבטיח שאקבל את כספי, כפי שנחתם בינינו? האם עדיף להסכים לדרישת המוכרת ולא לגבות תשלום, ורק לאחר מסירת הדירה לתבוע את התשלום, או שהחוק עומד לצידי לא להעביר את יתרת התשלום שיהיה בנאמנות, ובנוסף לדרוש מהמוכרת לשלם את יתרת חובה (שמסתכם ביותר מסכום התשלום האחרון)? בתודה רבה, מירי.

    • איחור במסירת דירה
      עו"ד אפי אהרונוב | 09/08/2009 23:21

      ערב טוב מירי, את רשאית לתבוע מהמוכרת את הסך של $200 עבור כל יום של איחור, כמוסכם, ואף לקזז אותו מהתשלום שאת אמורה לשלם לה עם כניסתך לדירה. באשר לפיצוי המוסכם של 100,000ש"ח עבור הפרה יסודית, הרי שגם אם סוכם בחוזה שאיחור במסירת הדירה יהווה הפרה יסודית של ההסכם ויזכה אותך בפיצוי המוסכם, לביהמ"ש הסמכות להפחית אותו בהתחשב בגורמים שונים כמו למשל גובה הפיצוי ביחס למחירה הכולל של הדירה, העובדה שיש כבר מנגנון פיצוי על האיחור וכמובן מועד האיחור. לגבי איחור של מספר ימים נקבע בעבר שלא מדובר בהפרה יסודית (אם כי בפסיקה זו לא נקבע כלל שאיחור יהווה הפרה יסודית). קיזוז של סכום כה גבוה עלול בסופו של דבר לעלות לך ביוקר באם המוכרת תגרור אותך לבימ"ש ובימ"ש ימצא שקיזזת אותו לשווא, ובכל מקרה תוכלי אח"כ לתבוע חלק מהפיצוי באם תחליטי לעשות זאת. לכן כדאי לפעול בעצה אחת עם עורכת דינך המכירה את מכלול העובדות ואת פרטי החוזה. בכל מקרה, הייתי ממליץ לשלוח הודעה בכתב למוכרת שבאם לא תפנה את הדירה בזמן את רואה עצמך רשאית לגבות את הפיצויים המוסכמים והקנס. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

      • תודה רבה!
        מירי | 10/08/2009 11:45

        עזרת לי מאד.