סורגים שהותקנו ע"י השוכר

  • האם הסורגים שלי?
    אמיר | 07/08/2009 11:47

    שלום וברכה,בעוד חצי חודש אני צריך לעזוב את דירתי השכורה,גרתי בה שנתיים, עם שני בעלי דירה שונים.מהראשון ביקשתי סורגים בסלון והוא אמר שאין לו כסף לכך, אם אני רוצה על חשבוני, זה אפשרי,ושאמכור אותם לשוכרים הבאים\לקוני הדירה הבאים, או שאקח אותם עימי בתום השכירות.הסכמתי ורכשתי ביד2 סורגים, התקנתי.כעת כשאני צריך לעזוב את הדירה, מסתבר שהיא נמכרה עם הסורגים שלי כאילו היו של בעל הדירה הראשון.הבעלים החדשים (מזה שנה), אומרים שקנו את הבית עם הסורגים ולכן לא ישלמו לי ואף לא יאפשרו לי לקחת אותם איתי.הסיפור שלי מגובה ב3 עדים.האם החוקים איתי או נגדי?האם יש טעם לתבוע את כספי מבעל הדירה החדש?תודה מראש,אמיר.

    • סורגים שהותקנו ע"י השוכר
      עו"ד אפי אהרונוב | 08/08/2009 22:19

      שבוע טוב אמיר, אם הסורגים ניתנים להפרדה אזי אתה יכול לקחת אותם כי הם שלך. אם יש לרוכש הדירה בעיה עם זה עליו לתבוע את מוכר הדירה. אם הסורגים אינם ניתנים להפרדה הרי שעילת התביעה שלך היא כנגד מי שהשכיר לך את הדירה והוא זה שצריך לפצות אותך. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

      • כל סורג בר הפרדה....
        אמיר | 08/08/2009 22:32

        תודה רבה על התשובה קודם כל...שנית,אני חושב שכל סורג אפשר להוציא, בטח התכוונת להוצאה תוך נזק מינימאלי השווה בערך לזה שלא יראו שהיו סורגים והוצאו מחוריהם.. (נכון?)תודה רבה.

        • הפרדת סורגים
          עו"ד אפי אהרונוב | 09/08/2009 20:05

          ערב טוב אמיר, רציתי לברר למה כוונתך לגבי ההפרדה. באם המדובר בסורגים רגילים הקבועים בקיר, עדיף לדעתי לתבוע החזר מהבעלים הקודם ולא להיחשף לתביעות אפשריות מצד רוכשי הדירה החדשים. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

          • הרוכשים החדשים הפילו האשמה על הקודמים...
            אמיר | 09/08/2009 20:24

            כלומר אמרו שלא אמרו להם במעמד החוזה שזה לא שלהם וכו', אז אלו הסכימו להתפשר על 300 ש"ח, לא אהיה למטרד ואסכים לפשרה... תודה רבה לעוזרים. אמיר