עזיבת דירה לפני תום החוזה

  • מקרה בעייתי בסיום חוזה שכירות שיכול להגיע למשפט
    רן | 30/07/2009 20:43

    שלום רב, אני שכרתי דירה מאדם למשך שנה 12 חודשים ונתתי לו מראש 12 צ'קים על כל חודש שכירות וצ'ק ביטחון. לפני יותר מחודש אני מצאתי דירה חדשה (אמצע יוני) ובגלל שזו הייתה מציאה נכנסתי בידיעה שאני אספוג חודש ראשון (יולי) שכירות כפולה. הודעתי לו שאני לא ממשיך בדירה והוא שאל למה וזהו. החודש הזה עוד הראתי את הדירה הראשונה לאנשים שמפה לאוזן התעניינו באיזור ובדירה. בחוזה כתוב בזו הלשון : "המשכיר מצהיר ומסכים כי לעניין הפסקת השכירות בתוך תקופת השכירות יחול חוק השכירות והשאילה התשל"ה 1971". בחודש האחרון גם החלפתי בנק והצ'ק של החודש האחרון וצ'ק הביטחון אצלו. הוא מסרב להחזיר את הצ'קים ואומר עוד שאם לא יכובדו הוא ילך עם זה להוצאה לפועל. בבקשה אני צריך עזרה כאן להבהיר את הדברים לפני שאני אלך למשפט נגדו אם אני צודק. בתודה מראש.

    • עזיבת דירה לפני תום החוזה
      עו"ד אפי אהרונוב | 30/07/2009 21:23

      ערב טוב רן, אינני בטוח שהבנתי את שאלתך. אם כוונתך לחובת התשלום עבור החודש שבו לא התגוררת בדירה, הרי שככל שאין בחוזה סעיף שמסדיר עזיבת הדירה מוקדם בהתראה מראש, אתה מחוייב לשלם עבור כל 12 החודשים ולא זכאי להחזר. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

      • תודה על התשובה
        רן | 31/07/2009 11:18

        השאלה שלי היא אם הסעיף הזה : "המשכיר מצהיר ומסכים כי לעניין הפסקת השכירות בתוך תקופת השכירות יחול חוק השכירות והשאילה התשל"ה 1971" לא עונה לשאלה על אפשרות ליציאה מוקדמת מהדירה באופן שיסיים את החוזה לפני המועד. הודעתי מראש על עזיבתי המודקמת לבעל הדירה.

        • עזיבת דירה לפני הזמן
          עו"ד אפי אהרונוב | 02/08/2009 23:18

          ערב טוב רן, החוק לא פוטר אותך מתשלום בגין עזיבה מוקדמת. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים