הארכת שכירות בע"פ

  • המשך שכירות בעל פה דחוףףףףףףף
    עידן | 30/07/2009 13:22

    חוזה שכירות שלי מסתיים ב7/9 ואין לי אופציה היתקשרתי לבעל הדירה כדי לשאול אם יש אופציה להאריך את החוזה בשנה נוספת, אך נענתי בשלילה ונאמר לי שזאת בגלל המחלוקת שהיתה לנו לגבי הסעיף של שער הדולר. חבר שלי שבערך באותו גיל של בעל הדירה ביקש ממני לדבר אם בעל הדירה ואולי הוא יצליח לשכנע אותו . הוא דיבר אם בעל הדירה והם סיכמו להיפגש יחד איתי וכל אחד יאמר שעל ליבו. למחרתת נפגשנו בבית קפה כל אחד אמר מה שהוא חושב,בעל הדירה טען שאני חייב לו 10000ש"ח ואני טענתי שאיני חייב שקל בעל הדירה הגיע אם חישובים שלו לגבי החוב קראתי את החישוב וגילתי שמתוך 10000 3600 זאת הקרן ו6500 אלו ריביות לפי 5% חודשי,ש למחרת כל אחד יבדוק את עצמו ויחשוב על פשרה הולמת למחרת הגענו לפגישה והחבר אמר לבעל הדירה שהקרן היא 3600 ו6500 זאת ריבית והסביר לו שאף בית משפט לט יתן לו ריבית של שוק שחור וזאת בהיתחשב שהשהוא צודק ב100%והציע לבעל הדירה פשרה של 2750ש"ח שזה כמעט 75% הסכום שהוא חושב שמגיע לוואמר לו "עידן חשב על חצי בדיוק אך אני פה כדי לעזור לכם להגיע לפשרה שמקובלת על שנייכם. בעל הדירה הסכים ותחלנו לנסח הסכם על כל הסעיפים שיש לנו מחלוקת לגבייהם,בעל הדירה רצה להעלות את השכירות ל4000ש"ח והחבר אמר לו עידן גר אצלך שנתיים ומוכן להגיע איתך לפשרה על הסכום אז לפחות על תעלה את השכירות תן גם לעידן משהו שלא ירגיש מקופח 1.השכירות תהייה 820 $ לפי שער של 4ש"ח למרות שבפועל הדולר היה 3.75 ולפי החוזה הישן היא הייתה היא הייתה לפי 4.22 2.במקרה ששיתחיל שיפוץ בבינין השכירות יורדת ל700$ לפי שער של 4ש"ח למרות ששני שכנים שלי הורידו את המחיר כאשר יהיה שיפוף ב30% 3.אני יוסיף את אבי לחוזה השכירות בתור דייר 4.שתר חוב של 20000ש"ח 5.עידן ישלם במעמד זכרון דברים זה צ'ק של 2750 על חובות העבר. החבר ביקש מבעל הדירה שיחתום אך הוא סירב ואמר לחבר על תדאג תראה את זה כסגור עידן נישאר בדירה והחוזה הזה תקף ואתה עד אך אני רוצה להדפיס את זה כדי שלא יצא כמו חוזה קודם שיש תיקונים הוא משהו לא ברור וצריך להתחיל לחתום לייד. וקבענו להיפגש תוך כמה ימים אצלי בדירה כדי לחתום על החוזה החדש והמודפס לתת את כל הצ'קים . היום בעל הדירה היקשר אל החבר ואמר שהוא רוצה להעלות את שכר הדירה אז החבר אמר לו צריך לשאול את עידן כי כבר סגרנו. היו הוא היתקשר אלי ואמר שהוא לא מוכן לסגור במחיר הזה כי הוא בירר ואנשים משלמים יולתר על דירות מסוג זה אמרתי לו הרי את זה ידעת לפי שסגרנו וגם רצית 4000 ש"ח אך בגלל הפשרה השארנו את השכירות כמעט ללא שינוי אך הוא אמר אני לא חתמתי תחשוב ותחזור אלי . 1.מה עושים האם חוזה בעל פה שיש לי עדהיה איתי ומוכן להעיד זה תופס 2.האם להעביר לבעל הדירה את כל הצ'קים הוא להפקיד לו כל חודש כדי שלא יעשה לי בעיות כאשר יתחיל שיפוץ 3.בקיצור מה נראה לך שאני צריך לעשות כי בתקופה כזאת קתרה איני יכול למצוא דירה באזור הזה ובמחיר הזהאם אני נשאר בדירה הוא יכול לפנות אותי בכח הוא שזאת הפרת חוזה מצידי? תודה רבה מראש

    • הארכת שכירות בע"פ
      עו"ד אפי אהרונוב | 30/07/2009 21:54

      ערב טוב עידן, אמנם חוזה שכירות יכול שיעשה בע"פ, אך סוכם ביניכם שתהיה חתימה בכתב על נוסח מתוקן, כך שלדעתי לא ניתן לראות בהסכמה בע"פ תחליף לחוזה. מכאן יוצא שאין חוזה לשנה נוספת ועל כן אינך רשאי להישאר בדירה. אם אכן העד יעיד לטובתך שסוכם בע"פ שתמשיך לשכור את הדירה ובכל זאת המשכיר החליט להעלות את שכר הדירה ולסגת מהחוזה אתה יכול לתבוע ממנו פיצוי כספי על ניהול מו"מ איתך שלא בתום לב וכן על דרישת הפינוי המאוחרת. קח בחשבון שבהליך כזה מן הסתם יועלו גם טענות מצדו, למשל על הפרת החוזה (לטענתו) ויתכן שזה יפגע בך בסופו של דבר. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

      • תגובה
        עידן | 30/07/2009 22:11

        תודה על תגובתך לא סוכם שתהיה חתימה על נוסח מתוקן אלא על אותו נוסח אך מודפס בגלל זה הוא אמר לחבר שלי שאין לי מה לדאוג אני נשאר בדירה בתנאים שרשמנו ואמר את זה בפירוש וגם אמר לחבר שלי שהוא עד לפגישה ולכל מה שנסגר בזכרון הדברים אך הוא רוצה הדפיס את זה כדי שלא יהיה מודפס ולא בכתב יד

        • הארכת שכירות בע"פ
          עו"ד אפי אהרונוב | 31/07/2009 10:12

          בוקר טוב עידן, ראה תשובתי לעיל. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים