עזיבת דירה לפני תום חוזה השכירות

  • חוזה שכירות
    שירלי י | 28/07/2009 14:34

    במידה ורוצים לצאת לפני התקופה הקבועה בחוזה השכירות 3 חודשים קודם -(עניין זה מקובל על המשכיר במידה ונמצא שוכרים אחרים) האם המשכיר יחול לדרוש מאתנו למצוא שוכרים בשכ"ד גבוה יותר מאשר אנו שילמנו (דורש להעלות את שכ"ד לשוכרים חדשיםלסך של 3200 ואנחנו שלמנו ע"פ ההסכם 2800) השאלה הנשאלת באה בעקבות הקושי שמתגלה במציאת שוכרים בעקבות שכ"ד הדרש.

    • עזיבת דירה לפני תום חוזה השכירות
      עו"ד אפי אהרונוב | 28/07/2009 23:40

      ערב טוב שירלי, בהנחה שלא נקבע בחוזה אחרת, המשכיר אינו יכול לדרוש מכם להביא שוכר חלופי בשכר גירה גבוה יותר. אם אתם מביאים שוכר חלופי בשכר דירה ששילמתם והמשכיר אינו מוכן לקבל אותו כשוכר חלופי בגלל גובה שכר הדירה, הרי שהוא מפר חוזה ואתם משוחררים מהחיובים כלפיו. בכל אופן, מומלץ לקרוא את החוזה היטב לפני שמסיקים מסקנות. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

      • בהמשך לשאלה קודמת דחוף!
        שירלי י | 04/08/2009 09:11

        ראשית תודה על תגובתך מה קורה כאשר הגיע זוג בפעם הראשונה לראות את הדירה ורצו ב2800 לשכור אך הוא התעקש על 3000, ובפעם השניה שהזוג הגיע הם רצו שהמשכיר השתתף איתם בקניית המזגן דבר שהיה מקובל עליו אך עדין התעקש על 3000. אח"כ הוא הסכים ב2800 אך בלי מזגן. העניין הוא האם אני יכולה לסמוך על הפעם הראשונה שהם הגיעו ורצו לסגור ב2800 והוא התעקש על 3000 , מאחר ועכשיו הם מצאו דירה אחרת. כלומר שכרגע אין לי שוכרים אחרים להביא. האם אני יכולה לפנות את הדירה ולדרוש את השיקים חזרה העניין הוא שפעם הראשונה הם מאוד רצו את הדירה אך בשכ"ד של 2800 ולא דיברו על מזגן.