הפרות חוזה ע"י המשכירה

  • ביטול חוזה שכירות אחיד- דחוף
    איריס | 28/07/2009 14:15

    שלום, אני משכירה כבר 5 חודשים יחידת דיור, את הפגעים ביידה לא מעוניינת בעלת הבית לתקן, בתירוצים שונים כל הזמן, כשהשכרתי את היחידה בעלת הבית ציינה שהיא עומדת לערוך שיפוצים בבית שלה שעשויים להסתיים במאי, עד כה לא תמו השיפוצים וגם אינם קרובים לסיום, והחצר שהושכרה כמשותפת משמשת לאחסון חומרי הבניה שלה, שכרתי לאחרונה יחידה אחרת כי אינ י מסוגלת לחיות כך ועל פי החוזה עליי למצוא לה מחליף לשם ביטול החוזה אך במשך חודש וחצי באים ומתעניינים אך לא מעוניינים כי היחידה אינה מושקעת והחצר נראית כמו איזור בניה. אנ י בין הפטיש לסדן היות ואיני מסוגלת לגור כאן אך גם לא מצליחה למצוא מחליף. האם קיימת אפשרות לביטול החוזה בגלל שהדברים לא נאמרו כמות שהם מלכתחילה? בעלת הבית לפני מספר ימים נכנסה עם המפתח שלה ללא תיאום מראש וכשהיא שמה לב שאני בדירה תירצה זאת בכך שזאת זכותה, האם זה כך? מה האפשרויות שלי לביטול החוזה או לתביעה בגין עוגמת נפש וסיכויי ההצלחה? תודה רבה

    • הפרות חוזה ע"י המשכירה
      עו"ד אפי אהרונוב | 28/07/2009 23:50

      ערב טוב איריס, על פניו נראה שבעלת הבית (=המשכירה) מפרה את חובותיה לפי חוק ועושה שימוש בזכויותיה שלא בתום לב. בשלב ראשון לא הייתי רץ להגיש תביעה כיון שתצטרכי להוכיח את טענותיך, למשל, הטענה שהשיפוץ התארך יתר על הצפוי ושלא ידעת על מצב הדירה מלכתחילה. כדאי להתחיל עם פנייה בכתב, רצוי באמצעות עו"ד, ובה הודעה על ביטול החוזה עקב הפרתו ודרישת פיצוי עקב הנזק שנגרם לך בהתנהגות המשכירה. בהתאם לתגובתה - לשקול המשך פעולה. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

      • שאלה נוספת
        איריס | 29/07/2009 16:11

        יש לי שאלה, ברשות בעלת הבית שטר חוב עליו אני חתומה בסך של 50,000 ש"ח, איזו אפקט יכול להיות על יכולתה להפעיל את שטר החוב במידה ואני מודיעה לה דרך עורך דין שבגלל הפרה החוזה מבוטל?

        • שימוש בשטר חוב
          עו"ד אפי אהרונוב | 29/07/2009 22:41

          המשכירה יכולה לפנות לרשות ההוצאה לפועל ולתבוע את פירעון שטר החוב כיון שלדבריה הפרת את החוזה. את בתגובה יכולה להגיש התנגדות לביצוע השטר על בסיס טענותיך והעניין יעבור לדיון בבימ"ש. חשוב לזכור שבכל התדיינות לא ניתן לדעת מראש איך היא תסתיים (גם אם אנו משוכנעים שהצדק עמנו), לכן, רצוי לשקול את הצעדים הללו לאחר קבלת יעוץ משפטי פרטני.

          • עוד שאלה
            איריס | 30/07/2009 09:20

            קודם כל תודה, האם העובדה שלחוזה הוכנס סעיף של שימוש בבוררות במידת הצורך יכול לסייע ולהביא לפיתרון מהיר של הנושא? האם אני יכולה להפעיל בוררות כאשר בעלת הבית מסרבת? תודה

            • תניית בוררות
              עו"ד אפי אהרונוב | 30/07/2009 21:09

              ערב טוב איריס, אני מבין מדבריך שהמשכירה מתנגדת לבוררות כך שאני לא רואה איך זה מייעל את העניין. גם אם חתמתם על הסכם בוררות ובסופו של דבר ביהמ"ש יכפה עליה ללכת לבוררות זה יכול לקחת זמן, מה גם שכל ה'סכנות' שכתבתי עליהם ואחרות קיימות גם בהליך בוררות. אני שוב חוזר על המלצתי להיוועץ בעו"ד ולגולל בפניו כל פרט רלבנטי. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים