תשלומים לפי חוזה

  • בעל הדירה גורף כסף לכיסו עבור שירותים שלא הוא מספק
    מוטי | 28/07/2009 02:12

    שלום רב,אני שוכר דירה המחולקת ל-3,אני משלם לבעל הדירה כל חודש תשלום אחד עבור שכר דירה, ארנונה, מים, חשמל, הוט, גז וועד בית.בעל הדירה הוא הלקוח של חברת הוט, אני משלם לבעל הדירה את סכום הקבוע בחוזה עבור שירותי הוט (מפורט בחוזה שכירות גובה תשלום חודשי עבור כל אחד מהשירותים הנלווים).לאחרונה התגלה לי להפתעתי (נכנסתי לערוץ החשבונית הדיגיטלית - ערוץ 202) כי בעל הדירה משלם להוט פחות מ 50% מהתשלום שאני משלם לו,ברצוני לדעת מה אני יכול לעשות בנדון? האם ביכולתי להכריח אותו להחזיר לי את הכסף שהוא גבה ממני במשך כל תקופת השכירות עבור שירות שמסופק על ידי חברת הוט??בנוסף, התברר לי גם שהוא גבה ממני יותר מדי עבור ועד הבית, התשלום עבור ועד הבית הוא 70 שקלים (כל דירה בבניין משלמת 70 שקלים לוועד הבית), מכיוון שהדירה מחולקת ל 3 מן הצדק שכל דירה תשלם שליש (23.33 ש"ח), אך בחוזה כתוב שאני צריך לשלם 50 שקלים, ושני הדיירים האחרים משלמים 25 כל אחד (כל הדירות שוות בגודלן), כך שהוא מקבל מכולנו ביחד 100 שקל ומשלם לוועד הבית 70 (וכך גובה עוד 30 שקלים בחודש לכיסו, ואני משלם 27 שקל יותר מדי כל חודש),שוב ברצוני לדעת מה ניתן לעשות?ודבר אחרון, האם אני יכול לדרוש מבעל הבית שיראה לי חשבוניות?אני הולך לעזוב את הדירה ועלינו להתקזז בהוצאות חשמל(סוכם במעמד חתימת החוזה שאני אשלם סכום קבוע עבור החשמל, ובסוף השנה נתקזז, זאת אומרת אם חרגתי מהתשלום החודשי באופן כולל אז אצטרך להוסיף לו כסף ואם לא חרגתי הוא יצטרך להחזיר לי כסף), כרגע, בעל הדירה לא מוכן להראות לי חשבוניות, הוא רוצה שנחשב את התשלום בעצמנו על פי שעון החשמל שלנו (לכל דירה יש שעון חשמל משלה, בדקנו מה הוא גובה המונה כשנכנסנו לדירה), למרות שביכולתי לחשב זאת, ברצוני לדעת, האם אני, בתור צרכן שמשלם מכספי עבור שירותים הניתנים לי, לא מגיע לי לראות חשבוניות ??תודה רבה על העזרה,מוטי

    • תשלומים לפי חוזה
      עו"ד צורי דוד | 28/07/2009 10:38

      כל התשלומים שסוכמו בחוזה, צריכים להיות משולמים כפי שסוכם בחוזה. חשבוניות לא זו בלבד שאתה זכאי לראות, אלא שאתה זכאי לקבל חשבונית על כל תשלום שאתה משלם, כמו חשמל וכדו'.

      • אי אספקת חשבוניות
        מוטי | 28/07/2009 13:28

        תודה רבה על התשובהאתה אומר שאני זכאי לקבל חשבונית על כל תשלום, אך לצערי בעל הדירה לא מוכן להראות לי את החשבוניות, מה ביכולתי לעשות??ובכל זאת, האם זה סביר שבעל הדירה יגרוף לכיסו כסף על בסיס חודשי עבור שירותים שלא הוא מספק?? (הוט וועד בית)הרי הוא גובה ממני יותר ממה שהוא משלם בפועל,האם אין זו עבירה על החוק (גניבה/הונאה)במעמד חתימת החוזה אני חשבתי לתומי שהסכומים שאני משלם להוט ולוועד בית ישולמו במלואם לגורמים הרלוונטים (הוט וועד בית), לא ידעתי שהוא יגבה חלק נכבד מהסכום לכיסו עבור שירותים אלה.תודה על העזרה,מוטי

        • חשבוניות וחוזים
          עו"ד צורי דוד | 29/07/2009 11:17

          כדי לממש זכויותך אתה יכול לפנות לביהמ"ש - אני לא יודע אם אי מתן חשבוניות מצדיק פניה כזו. אבל ככל שהוא דורש ממך לשלם השלמה כלשהי, אתה בהחלט יכול להתנות זאת בקבלת חשבונית וקל וחומר ראיית החשבונית שהוא קיבל מספק השירות. לגבי העובדה ששילמת סכום גדול יותר, יתכן והדבר אינו סביר ויתכן שיש בכך משום הטעייה, אבל ככל שהדבר סוכם בצורה ברורה בחוזה, יהיה לך קשה לתקוף את הענין, היות ובסופו של דבר מדובר בשוני בכידאיות העסקה בלבד וככל שאתה הסכמת לעסקה במחיר הגבוה שהוצג בפניך, תהיה לך בעיה לטעון שנפל פגם בהסכמתך המקורית כתוצאה מכך שבדיעבד התברר לך שהסכום שהסכמת לשלם כולל גם "עמלה" שהמשכיר משלשל לכיסו. מבחינת סיכויים בבימ"ש, זה תלוי בשופט שישב בתיק, כי יתכן והתנהגותו של המשכיר תעצבן את השופט ואז הוא יפסוק לטובתך, ויתכן שתביעתך תראה לשופט קטנונית והוא יפסוק לרעתך - זה ענין של מזל. (מדובר בתביעות קטנות, כמובן)