חוזה אחיד בע"פ

  • ביטול חוזה אחיד
    זיו | 27/07/2009 22:51

    האם ניתן לבטל חוזה אחיד בעל"פ - באמצעות שיחת טל'? שוחחתי עם נציג חברת פלאפון ושאלתי מה עלות התנתקות שלי מהחברה, הנציג השיב לי שהעלות הינה 1,400 ש"ח. הסתמכתי על תשובתו ולכן התנתקתי מהחברה. לאחר חודש התברר לי שהנציג לא מסר לי את כל הפרטים ויש עלות נוספת של עוד 1,400 על המכשיר הסלולרי עצמו, כלומר 1,400 בשיחה שהנציג אמר לי הוא התכוון קנס על יציאה מהמסלול. כמובן שפלאפון מודים בפה מלא כי הנציג טעה והטעה אותי בכך שלא מסר לי פרטים מלאים, למרות זאת הם לא מוכנים לבטל את התשלום על המכשיר מכיוון שאני חתום על חוזה אחיד שבו רשום שאני צריך לשלם את 1,500 ש"ח השאלה שלי האם עצם זה שבשיחה (שלא מוכחשת ע"י פלאפון ומודים שהנציג טעה ואף יועמד לדין פנימי - לא שזה ממש מעניין אותי) הנציג נקב מחיר ואני הסכמתי והסתמכתי על כך - האם זה ביטול חוזה בעל"פ בהסכמת הצדדים?

    • חוזה אחיד בע"פ
      עו"ד צורי דוד | 28/07/2009 10:43

      אין דבר כזה "חוזה אחיד בע"פ". חוזה בע"פ אינו אחיד. ביטול בע"פ של חוזה אחיד אפשרי אם אין תנאי בחוזה שאוסר זאת, או שקובע שכל שינוי או ביטול יהיו בכתב בלבד. מה שעשה לך הנציג של פלפון הוא הטעייה ואתה זכאי לבטל את הפעולות שלך שהסתמכו על ההטעייה הזו. אתה יכול לנסות לתבוע את החברה בתביעות קטנות, כבר שמעתי שופטים אומרים לא פעם למי שמנסה לטעון "אבל זה נאמר בטעות..." את המשפט הבא: "אני מאמין לך שזה היה בטעות, אבל על טעויות משלמים !".

      • חוזה המקורי נחתם בכתב
        זיו | 28/07/2009 11:49

        החוזה נחתם לפני כשנה וחצי לאחרונה התבצעה השיחה שבה הוטעתי ונאמר לי עלות היציאה אני חתום על 2 חוזים אחדים שונים: אחד על המסלול ואחד על עלות המכשיר אני שאלתי את הנציג מה העלות הכוללת של יציאה והתנתקות מהחברה והוא בטעות אמר לי רק של חוזה אחד ואני הסתמכתי על כך שכאילו זה ציאה מ2 החוזים כי למעשה זה מה שהוא אמר לי לכן השאלה האם ניתן לבטל חוזה אחיד שנחתם בכתב באמצעות שיחת טל'?

        • ביטול חוזה אחיד בשיחת טלפון
          עו"ד צורי דוד | 29/07/2009 11:20

          אכן הבנתי שזו השאלה ועניתי בהתאם (החל מהשורה השניה) - זה תלוי בתנאים הרשומים בחוזה האחיד עליו חתמת. אם אין שם סעיף שמשמעותו היא שלא ניתן לבטל את החוזה בע"פ, אז אפשר לבטל בע"פ.