חרטה בחוזה שכירות

  • חרטה ואפשרות ביטול חוזים של שכירות
    אסתר | 27/07/2009 20:33

    אני אמורה לעבור דירה בעוד כשלושה שבועות, שכרתי דירה והשכרתי את הדירה שלי. לכאורה הכל בסדר אבל אני נתקפתי בתחושות מאוד קשות של חרטה, אינני רוצה לעבור (מדובר במעבר לעיר אחרת). האם יש מקרים שאכן מבטלים חוזים כאלה שלושה שבועות לפני הזמן? אם אני עוזרת למשכיר למצוא מישהו אחר במקומי, ועוזרת לשוכרים למצוא דירה אחרת...האם זה עדיין אפשרי? או שזה מאוחר מדי מבחינת זמנים? במה כרוך דבר כזה?

    • חרטה בחוזה שכירות
      עו"ד צורי דוד | 28/07/2009 10:45

      בחוזה שכירות יש לפעמים אופציה של חרטה, זה תלוי בניסוח החוזה. מעבר לכל דבר אחר זה תלוי ברצון הטוב של האנשים המעורבים. ברמה העקרונית החוזה תקף מרגע שנחתם, אלא אם כן יש תנאי כלשהו בחוזה המונע את כניסתו המיידית לתוקף.