מיפרט ושינויים בחוזה

  • אחריות למפרט שינויים
    שרון | 26/07/2009 22:26

    במפרט שמצורף לחוזה הרכישה קיימת התייחסות לשיש מטבח "שיש קיסר או ש"ע לבחירת הרוכש אחד מ 3 גוונים שתעמיד החברה לבחירת הרוכש", בנספח השינויים צויין "שיש אבן קיסר או שיש אחר לבחירת הרוכש,לבחירת הקונה 7 גוונים" פנינו לקבלן לספק שיש מסוג אחר-גרניט (יקר יותר) ונעננו בשלילה בטענה שהכוונה היא לבחירת גוון ולא לכל סוג שיש שנרצה, האם קיים בסיס לדרישתנו לקבלת השיש שבחרנו ללא תוספת מחיר מבחינה משפטית?

    • מיפרט ושינויים בחוזה
      עו"ד צורי דוד | 27/07/2009 09:34

      גם במיפרט וגם בנספח השינויים הבסיס הוא "אבן קיסר". אמנם הכלל הוא שפרשנות החוזה תעשה "כנגד" המנסח, אולם הפירוש יעשה לפי הגיון עסקי כלכלי מקובל. היות ולא הגיוני שללא כל קשר למפרט הבסיס "אבן קיסר" תוכלו לבחור כל שיש העולה על רוחכם ללא כל הגבלה, הפירוש הנדרש הוא שתוכלו לבחור כל שיש ש"ע ובמקום 3 גוונים תוכלו לבחור מתוך 7 גוונים, כפי שמצויין בנספח. לסיכום, כדי לקבל גרניט במקום אבן קיסר (באותו גודל) תאלצו לשלם השלמה למחיר.