אני רוצה גם לציין

  • זקוקה ליעוץ דחוף בבקשה..
    מאיה | 26/07/2009 10:46

    ביום חמישי הלכתי לראות רכב שרציתי לקנות, בעל הרכב אמר לי שהמחירון של יצחק לוי הוא 44 אלף,ואני מתוך זה שלא היה לי אינטרנט ולא הייתה לי גישה האמנתי לו..העברנו את הבדיקה והכל ונסענו למשרד הרישוי, בדרך אני מתקשרת לחברת הביטוח שלי ופתאום רואה ברישיונות שהאוטו משועבד למימון ישיר, אשתו של הבעלים (שהרכב שלה) שיחקה אותה תמימה (אל תדאגי, אני משלמת את ההלוואה בתשלומים) וניסתה לשכנע אותי להמשיך בתהליך. אני אמרתי לה שאין מצב שאני ממשיכה עד שהם פורעים את השעבוד (הסוכנת לא הסכימה לבטח והסבירה לי מה זה בעצם שעבוד) , ואז החצופה ניסתה לומר לי שאם אני אתן לה את הסכום עליו סיכמנו היא תוכל לפרוע, אמרתי לה שאני לא מכירה אותה ואין מצב שבעולם שאני אתן לה 41 אלף שח בלי לקבל את הרכב ליד.. בעלה שיכנע אותי לחתום על זיכרון דברים לפיו ברגע שהשעבוד מתבטל אני מתחייבת לקנות את הרכב במחיר המסוכם (41.500) ובמידה ואחזור בי אשלם להם 1000 שח..ואילו מצידם אם לא יצליחו לבטל את השעבוד הם ישלמו לי1000.. אין בחוזה הזה יותר מדי דברים.. עכשו..בזמן שהיה לי לחשוב על העיסקה נדלקו לי מלא נורות..היום הצלחתי להגיע לאינטנרט-מסתבר שהמחירון של הרכב בכלל 41 בלחץ..(עבדו עלי).. היא קנתה את הרכב מלובינסקי (חברת ליסינג) אך טוענת שהרכב פרטי והיה בבעלות פרטית (אם הרכב מליסינג זו לא הונאה למכור אותו כפרטי, איך אפשר לברר אם הוא היה בבעלות ליסניג?) ..וכל הקטע של השעבוד שבנס עליתי עליו..מה גם ש"בעלה" לא באמת נראה לי בעלה כי לא היה בינהם שום קשר, כמו שני זרים. השאלה שלי היא איך אני יכולה לצאת מזה? לחוזה אין עדים, אמא שלי הייתה איתי בבדיקה ושמעה את כל מה שאמרו לי..אני לא רוצה את הרכב, אני מרגישה שעשו לי עוקץ וממש לא בא לי לשלם 1000 שח לרמאים.. ניסוח החוזה: זיכרון דברים בין X(המוכר) לבין ?Y (הקונה) אני X מתחייבת בזאת להסדיר אתהשעבוד בטרם המכירה, במידה ולא אצליח והעסקה תבוטל אשלם מחצית מסכום הבדיקה +אם אתחרט אשלם 1000 שח לקונה. אני Y מתחייבת לקנות את הרכב במחיר שסוכם _41.500) לאחר שיוסדר השעבוד . במידה והעסקה תבוטל אשא בכל ההוצאות של הבדיקה +1000 שח. בהתאם למצב הרכב בתאריך 23-7-09 חתימה Y חתימהX

    • אני רוצה גם לציין
      מאיה | 26/07/2009 10:49

      שאני בחורה צעירה ומאד תמימה ותמיד חושבת שכולם טובים וכולם בסדר..ונראה לי שהם ראו בחורה צעירה ונאיבית שבאה עם אמא שלה וקפצו על המציאה..מזל שלא נתתי להם את הכסף..

      • והכי חשוב שכחתי...
        מאיה | 26/07/2009 11:57

        סליחה שזה בחלקים..בע"פ דיברנו על כך שהם יסיימו את הכל עד ליום רביעי, אבל לא רשמנו את זה (אמא שלי עדה ובטח הפקיד בבנק הדואר אם הוא זוכר) אם הם לא מוכנים עד יום רביעי..מותר לי לבטל את החוזה בלי לשאת בהוצאות?

        • ביטול חוזה רכישת רכב עקב הטעיה
          עו"ד אפי אהרונוב | 26/07/2009 18:18

          ערב טוב מאיה, ככלל, קונה שהתקשר בחוזה עם מוכר עקב טעות שהטעה אותו המוכר, רשאי לבטל את החוזה. באם אינך מעוניינת בקיום העסקה לאור ההטעיות שחשפת (הרכב אינו פרטי כפי שנמסר לך + העלמת קיום השעבוד) עליך לשלוח הודעה על ביטול החוזה עקב הטעיה ובכך תהיי משוחררת מהחוזה. הבעיה במקרה שלך היא שאם הם יתעקשו לתבוע אותך על 1000 ש"ח והוצאות הבדיקה את עלולה להימצא בבעיה כיון שלמעשה אין לך הוכחות לכך שהם הסתירו ממך מידע. בהליך משפטי הם יכולים לטעון שהם גילו לך הכל מראש וכיון שהתחרטת העללת עליהם שהם הסתירו ממך מידע. באם מדובר בנוכלים מנוסים, יתכן וביהמ"ש יאמין דוקא להם ולא לך. במצב כזה, תיאלצי לשלם להם את 1000 הש"ח + עלות בדיקה וכן הוצאות משפט. מצד שני, מי יודע אלו הפתעות עוד יכולות להימצא במכונית בעתיד ואולי עדיף להסתכן בתשלום ה'קנס' ולבטל את העסקה. העניין מסור לשיקולך וכדאי להתיעץ עם עו"ד ולהציג בפניו את השתלשלות העניינים והראיות, באם ישנן. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

          • תודה רבה
            מאיה | 26/07/2009 19:46

            לדעתי אני אקח את הסיכון. זה מרגיש לי יותר מדי מפחיד ומוזר לקחת את הרכב מהם.. אני מקווה שהוצאות משפט לא יקרות מדי למקרה שאני אפסיד..אני עכשיו הולכת להתקשר אליהם ולהקליט את השיחה על כל מקרה.. וויש מי לאק.