שינוי בתנאי החוזה לאחר חידושו

  • העלאת שכר דירה בתום תקופת שכירות
    דגנית | 26/07/2009 03:56

    שלום, ב-31.7.09,חוזה שכירות שלנו מסתיים,שאלתי היא, האם המשכיר יכול להעלות את דמי השכירות בהודעה של שבוע מראש, כאשר בחוזה בשום סעיף, אין התייחסות לשינוי בדמי השכירות? חשוב לי לציין כי בתחילת חודש יוני המשכיר קיבל הודעה כי ברצוננו להמשיך לגור בדירה,והמשכיר מצידו לא ציין כי ברצונו להעלות את דמי השכירות בשיחה הנ"ל, אלא רק כעת, שבוע לסיום החוזה?

    • שינוי בתנאי החוזה לאחר חידושו
      עו"ד אפי אהרונוב | 26/07/2009 09:18

      בוקר טוב דגנית, יש לבחון מה אומר החוזה לגבי אופן הארכתו בשנה נוספת. אם החוזה נתן לכם אופציה להארכתו בהודעה בכתב, ועמדתם בדרישה זו, הרי שכל עוד המשכיר לא הודיע אחרת זמן סביר מראש הוא מחוייב לחוזה ואינו יכול לשנות את תנאיו כעת. מאידך, אם לא נתמלאו הדרישות להארכת החוזה, למשל, נכתב בחוזה שיש צורך בהסכמת המשכיר בכתב להארכת החוזה וטרם ניתנה הארכה כזאת, הרי שמבחינה טכנית החוזה עדיין לא הוארך. בכל מקרה, גם על הצד שהחוזה לא הוארך לשנה נוספת, אופן התנהלות של הודעה על העלאת המחיר מספר ימים לפני חידוש החוזה אינה עולה בקנה אחד עם חובת המשכיר לקיים את חיוביו בתום לב ולכן, גם אם אינכם מעוניינים להמשיך את החוזה בתנאים החדשים, אתם זכאים לדרוש ממנו זמן סביר להתארגנות (60 יום) עד שתמצאו חלופה כשבזמן זה תמשיכו לגור בדירה במחיר הישן. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים