שטר חוב

  • תחליף לשטר חוב
    אפרת | 23/07/2009 10:06

    אני משכירה דירה , הבנתי ששטר חוב לממשו זה כמעט בלתי אפשרי ומסובך מה הן האופציות הנוספות שלי למעט ערבות בנקאית?

    • שטר חוב
      ירון הרשקוביץ, עו"ד | 23/07/2009 16:34

      טעות בידך לגבי שטר חוב. שטר חוב בפירוש ניתן למימוש, הגם שהוא מצריך הליכים משפטיים (הוצל"פ-לגבי עושה השטר ובימ"ש-לגבי הערבים בשטר). ואולם, בשום אופן אל תוותרי על ערבים "טובים". אין תרופות פלא. יש אפשרות לצמצם סיכונים, אם דורשים תשלום שכירות מראש (לכל התקופה או לחלק ממנה), אם בודקים באופן קבוע ביצוע תשלום לרשויות השונות (ומונעים על ידי כך תפיחת חובות).

    • עצה נוספת לצורך בטוחה לשכירות
      עו"ד צורי דוד | 27/07/2009 09:49

      ענין הבטוחות הוא חלק מהמו"מ לקראת החוזה ולכן הוא נתון למו"מ בדיוק כמו דמי השכירות. אפשרות נוספת היא, תשלום שלושת חודשי השכירות האחרונים מראש. בצורה כזו יש בידי המשכיר שלושה חודשי שכירות בהם הוא יכול לפעול לפינוי הדיירים אם מתגלה אי תשלום של תשלום כלשהו שחל על השוכר. כמובן שיש לקבוע שכל אי תשלום של תשלום שחל על השוכר הוא הפרה יסודית המזכה את המשכיר בתרופה של פינוי מהמושכר.

      • תודה רבה  לת
        אפרת | 27/07/2009 09:56