ביטול הזמנת נופש

  • ביטול נופש
    ששון חיה | 23/07/2009 02:54

    ברצוני לבטל נופש בצימר שהוזמן על ידי לפני שבועיים והנופש אמור להיות ביום ראשון הקרוב, לפני יומיים פניתי לבעל הצימר לבטל והוא אמר לי כי הוא יגבה את מלוא התשלום. האם מותר לו ? האם חוק הגנת הצרכן אינו נוגע לענייני הארחה, חופש ותיירות ?

    • ביטול הזמנת נופש
      עו"ד אפי אהרונוב | 23/07/2009 09:58

      בוקר טוב חיה, חוק הגנת הצרכן קובע כי הסדרי ביטול עסקת מכר מרחוק אינם חלים על ביטול הזמנת נופש במהלך שבעת הימים שקדמו ליום בו אמור להתחיל הנופש ואשר אינם ימי עבודה. כלומר, עליך לשלם דמי ביטול כפי שנקבע בהזמנת העסקה. בהתחשב בכך שהביטול כשלשה ימים לפני מועד תחילת הנופש, דמי הביטול יהיו, מן הסתם, גבוהים. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

      • עוד בעניין
        חיה | 23/07/2009 10:59

        שלום. ורק לשם החידוד: לו הייתי מבטלת שבוע קודם(שבעה ימי עבודה) לתחילת מימוש העסקה, האם לא הייתי מחוייבת בדמי ביטול כלל ? ואם דמי הביטול נסגרו טלפונית, ללא אף מסמך קיים המאשר את פרטי ההזמנה ? (אפילו מספר כרטיס האשראי ניתן בטלפון ולא באמצעות מסמך כתוב)

        • ביטול הזמנת נופש
          עו"ד אפי אהרונוב | 23/07/2009 14:03

          שלום חיה, אם היית מבטלת בפרק זמן של למעלה מ - 7 ימי עבודה היית מתחייבת בדמי ביטול של עסקת מכר מרחוק רגילה שלרוב הם 5% ממחיר העסקה או 100 ש"ח, הנמוך מביניהם אם כי יתכנו מצבים של חיוב גבוה יותר). אני מניח שיש למקום תנאי ביטול שמוצגים בפרסומים, אתר אינטרנט או נאמרים בע"פ. אם אין לבעל הצימר תנאים כאלו, יש מקום לאיים בתביעה על דרישה לא סבירה של תשלום מלא מתן ידיעה שגם אם הדרישה תתקבל, הוא יהיה זכאי לקבל דמי ביטול גבוהים לאור הביטול ברגע האחרון. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב פורום חוזים