מימוש אופציה

  • שאלה לגבי מימוש אופציה
    א | 22/07/2009 13:04

    שלום, אני שוכר דירה והחוזה שלי כבר נגמר בסוף אפריל 2009, באותו חוזה שנגמר יש סעיף של אופציה לשנה נוספת לשוכר, בתנאי שאעמוד בתשלום של דמי שכירות מסויימים - שבהם אני אכן עומד. מאז תחילת מימוש האופציה בחודש מאי לא נחתם חוזה/מסמך חדש אשר מתייחס לתקופה זו של מימוש האופציה. האם אני יכול לטעון מול בעל הנכס כי יש בידי חוזה תקף רק על סמך האופציה שרשומה בחוזה שפג תוקפו? או שבלי חוזה/מסמך חדש האופציה למעשה לא תקפה מבחינה חוקית? תודה

    • מימוש אופציה
      ירון הרשקוביץ | 22/07/2009 13:12

      מימוש אופציה נעשה על פי התנאים הקבועים בחוזה. ככל שהחוזה אינו נוקב באופן המימוש (הודעה מראש, הפקדת שקים מראש וכו'), אזי מוצע להוציא מכתב המבהיר-למען הסדר הטוב, כי אופציה מומשה.

      • תודה, ושאלת המשך
        א | 22/07/2009 15:47

        ירון שלום, ותודה על תשובתך. האם אתה מתכוון שזה יכול להספיק אם אוציא מכתב הבהרה כזה באופן חד צדדי, מבלי שבעל הנכס יוכל לדרוש לחתום ולאשר את זה? העניין הוא שבעל הנכס מנסה לדרוש ממני דמי שכירות גבוהים יותר ממה שרשום באופציה שבחוזה הישן, בטענה שאני בכלל מתגורר כרגע ללא חוזה. ולכן אני שואל האם מסמך חד צדדי שכזה יכול להספיק כדי לקבוע שאני בעצם מתגורר באופן חוקי תחת חוזה, ושאין אפשרות לדרוש כרגע את שינוי התנאים? תודה רבה

        • אופציה
          ירון הרשקוביץ, עו"ד | 22/07/2009 15:55

          אם קיים בהסכם סעיף אופציה ואמה מקיים את תנאיו, אזי טענת המשכיר לפיו הינך מתגורר "ללא חוזה", בעייתית. דומני שאין לך מנוס אלא להתכבד ולבדוק באמצעות עו"ד, את החוזה באופן דקדקני, לרבות "העמדת" המשכיר על מקומו, במידת הצורך.

          • תודה ירון
            א | 22/07/2009 16:46

            אעשה כפי שהמלצת. אתחיל ממסמך הבהרה על מימוש האופציה, ואם זה לא יספיק אפנה לעו"ד. שוב תודה א