הסבת שיקים

  • הסבת השכם שכירות
    לילך | 22/07/2009 12:11

    דלום רב, חתמתי על חוזה שכירות לשכירות בלתי מוגנת בדירה - אני השוכרת . בחוזה ישנו סעיף שהמשכיר רשאי להסב את זכויותיו בחוזה לכל גורם שהוא מבלי קבלת הסכמת השוכר לכך, ובתנאי שזכוייתי ע"פ ההסכם לא תפגענה. המשכיר דורש ממני כעת להסב את השיקים שנתתי לפקודתו לצד ג' - ז"א לחליף את שם המוטב בשיקים על שם מישהו אחר שאינני מכירה. האם הוא רשאי לעשות כן בהתאם לסעיף ההסבה הנ"ל ובאילו תנאים . אם אינני מסכימה לכך האם אני נחשבת למפירת חוזה ? מה עלי לעשות - אני מפחדת שהוא מרמה אותי תודה לילך

    • הסבת שיקים
      ירון הרשקוביץ, עו"ד | 22/07/2009 13:07

      אם הסעיף החוזי מאפשר לו הסבת זכויותיו כפי המתואר על ידיך, אזי גם את זכויותיו לדמי שכירות הוא יכול להסב. לצורך כך, תדרשי הוראה בכתב- חתומה על ידו, בדבר ההסבה המתבקשת. ככל שהשקים המוסבים נמסרים לידיו (והוא זה שמוסרם לצד ג'), צלמי אותם ותחתימי אותו על הצילום- לאישור קבלתם על ידו.

      • שאלה נוספת
        לילך | 22/07/2009 15:32

        האם ניתן לבטל חוזה כתוצאה מקיומו בחוסר תום לב , לדוגמא שקרים , רמיות שיש לי הוכחות לגביהן . האם חוסר תום בניהול חוזה הינו הפרה יסודית ? יש לי בעל דירה תככן ומניפולטיבי ואני רוצה לבטל החוזה בשל כך - אציין כי שום סעיף לא הופר מהחוזה תודה לילך

        • הפרת הסכם
          ירון הרשקוביץ, עו"ד | 22/07/2009 17:11

          אם ההסכם לא הופר (קל וחומר שלא הופר ב"הפרה יסודית"), לא ניתן להביא לביטולו. לא ברור למה הכוונה ב"חוסר תום לב בניהול חוזה".

          • הפרת תום לב בניהול חוזה
            לילך | 22/07/2009 18:22

            הכוונה להפרה של ס' 39 לחוק החוזים כללי ובג"ץ שרותי תחבורה בעקבותיו שקבע הש' ברק סנקציות בגין הפרת חובת תום הלב ועיגן אותה כחובה משפטית ולא ערטילאית . אם מתקיים חוסר תום לב בניהול חוזה כמו תרמית, שקרים - לא ניתן לבטל את החוזה עקב הפרה כזו ?

            • חוסר תום לב
              ירון הרשקוביץ, עו"ד | 22/07/2009 18:40

              אם מדובר על תרמית, אזי ניתן לצפות שחלק מהמצגים שהוצגו לא נכונים ומדובר בהפרת חוזה. ברם גם לשיטתך, החוזה לא הופר. העובדה שמדובר "בתככן", כהגדרך, אינה מעלה ואינה מורידה. "חוסר תום לב" אינו תרופת פלא כל אימת שאופיו של המשכיר אינו נושא חן בעיני השוכר. יש לבדוק מה בדיוק המשכיר אינו מקיים בהסכם, איזה חלק עליו הצהיר הוא הפר, האם מדובר בהפרה "רגילה" אשר יש להתריע עליה לפני ביטול הסכם או שמא בהפרה יסודית. בנסיבות בהן יש ספק, אל לך לקחת סיכונים ומוטב להקדים עיצה (מעו"ד שיבדוק את ההסכם ואת גירסתך) בטרם תמצאי עצמך בצד המיפר.

              • הסבר
                לילך | 22/07/2009 18:58

                מה שקרה בפועל שהיו 2 חוזי שכירות , החוזה הראשון נרשם על שם מישהי שאינה בעלת הזכויות בנכס ויש הצהרה מפורשת בחוזה שהיא כן בעלת הזכויות בנכס , לא טענתי להפרה עקב תרמית ו/או הטעיה לגבי חוזה זהונשארתי שנה בדירה , חידשתי את תקופת האופציה הראשונה וביקשתי להעביר את שם המשכיר לשם של בעל הזכויות וביקשתי נסח טאבו ,וכך נעשה וכך ניתנו השיקים . כעת בא המשכיר ומבקש שאסב את השיקים לטובת אותה משכירה שהיתה רשומה בחוזה. הראשון .מה אני עושה ? אני חוששת שמרמים אותי, אני מבקשת לדעת - האם יש לי טענה פה להפרה כלשהי של החוזה כדי שאוכל לצאת ממנו .האם יש פה מקום לחוסר תום לב ? תודה לילך

                • דומני שקיבלת תשובה יותר ממפורטת  לת
                  ירון הרשקוביץ, עו"ד | 22/07/2009 22:24