כניסה לדירה

  • הסגת גבול משכיר מול שוכר
    איילת | 21/07/2009 23:32

    שלום, אני שוכרת דירה, כאשר בעלת הבית משכירה את כל הבנין וגרה בבנין גם כן. נתקלתי מספר פעמים בעבר בכך שהיא נכנסת לדירות שכני ללא תיאום מראש, ובלי לידע אותם לאחר-מכן, אם לשם תיקונים בדירות ואם לשם אחסון דברים לכמה שעות מכיוון שאין באפשרותה לאחסן חפצים מסויימים בדירתה באותו הרגע. רציתי לדעת האם זה חוקי שהיא נכנסת לדירה ללא תיאום מראש, ואם אני יכולה להחליף צילינדר בדלת ביתי עד לתום החוזה מולה. נ.ב: - בחוזה אין סעיף שנוגע בנושא זה. - לפני כשבוע כתבתי למשכירה מכתב ובו הסברתי את רצוני לחתום איתה על מסמך שמתיר כניסה לדירתי רק בתיאום מראש, אך לא קיבלתי תשובה ממנה עד היום.

    • כניסה לדירה
      ירון הרשקוביץ, עו"ד | 22/07/2009 11:58

      יש להבחין בין כניסה ללא תיאום מראש ובין כניסה ללא הרשאה. אין ספק שהאחרונה, אינה מותרת ועולה כדי הסגת גבול. משכך, בכפוף לאמור בהסכם השכירות, את זכאית להחליף צילינדר.

      • בכדי לחדד את שאלתי
        איילת | 22/07/2009 12:54

        ז"א ש: אם ראיתי אותה נכנסת לדירת אחד משכני ע"מ לתקן משהו ללא תיאום וללא הודעה על כך, ורק לאחר ששכני חזר לביתו הוא גילה שנכנסו לו לדירה ונגעו בחפציו. ובמקרה אחר, ראיתי אותה מאחסנת חפצים שלה לזמן מסויים בדירת שוכר שלא היה בביתו מספר ימים (ולכן ביודעין היא אחסנה דווקא אצלו את חפציה לפרק זמן זה). עפ"י חוק מותר לי להחליף צילינדר בדירתי, עקב חששותי לרכושי ופרטיותי?

        • החלפת צילינדר
          ירון הרשקוביץ, עו"ד | 22/07/2009 13:04

          כן (בסייג אחד-שהסכם השכירות לא קובע אחרת)

          • תודה רבה
            איילת | 22/07/2009 13:19

            אין שום אזכור לנושא בחוזה. תודה רבה ויום טוב.