ביטול אופציה ע"י משכיר

  • אופציה
    דנה | 20/07/2009 20:55

    בעלת הדירה הודיעה לנו שאין בכוונתם להשכיר את הדירה בשנה הבאה מכיון שביתם, המתגוררת בחו"ל מעוניינת לחזור לארץ ולהתגורר בדירה (הדירה רשומה על שם הבת) לאחר שעיינו בחוזה ראינו כי ניתנה לנו אופציה להארכה בשנה, במידה ונודיע תוך 45 יום מתום החוזה. לא נכתב שם שיש צורך בהסכמת המשכירים, ואין סעיף אחר בחוזה אשר מתיר להם לפנות אותנו בהתראה של 3חודשים. (החוזה מסתיים באמצע אוקטובר) מה כדאי לעשות במקרה הזה? על פי החוזה נראה לי שהצדק איתנו ויש לנו זכות להאריך את השכירות בשנה. האם כדאי לדבר עם בעלת הדירה או שעדיף לעשות זאת בכתב האם יש להם זכות לא לכבד את האופציה.?

    • ביטול אופציה ע"י משכיר
      עו"ד אפי אהרונוב | 21/07/2009 09:10

      בוקר טוב דנה, ע"פ פס"ד של ביהמ"ש המחוזי בחיפה, גם כשניתנת אופציה לשוכר לחדש את השכירות מדי שנה, אין פירושו של דבר שתוקף האופציה לא מוגבל בזמן והמשכיר רשאי להודיע לשוכר על אי-חידוש החוזה, למרות האופציה, בתנאי שהוא עושה זאת פרק זמן סביר מראש (ופרק זמן של שלשה חודשים הוא סביר ומאפשר לכם לארגן חלופה). כאמור, מדובר רק בפס"ד מחוזי ויתכן שבעתיד תיקבע הלכה מחייבת שונה. בשורה התחתונה, ע"פ המצב המקובל מצבכם המשפטי אינו בטוח. מעבר לכך, אני לא חושב שכדאי לכפות את עצמך כדיירת על בעל נכס שאינו מעוניין בכך ו/או שזקוק לנכס אא"כ אפשר לנסות ולהידבר בדרכי נועם ולהגיע להסכמה הדדית. שיהיה בהצלחה. עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים