'דמי ביטול' השתתפות בקורס

  • בקשר לביטול לימודים
    אילן | 19/07/2009 21:11

    שבוע טוב לכל חברי הפורום. הייתי רוצה לשמוע את דעתכם לגבי מצב שנקלעתי אליו, לפני כ-3 חודשים נרשמתי למוסד קולינרי מוביל, לקורס טבחות יוקרתי שעלותו מתקרבת ל-22.000 ש"ח, בפגישה הראשונה חתמתי עם מזכירת ביה"ס על חוזה שאנוכי מתחייב לא לבטל את הקורס אלה אם כן אני מודיע להם 45 יום לפני כן ובנוסף אני אמור לשלם קנס גבוה על ביטול, כיוון שהייתי בטוח שאני נכנס ללמוד שבוע וחצי מן חתימת החוזה לא ייחסתי לזה חשיבות, מאז נדחו לי 2 מועדים של קורס שכל אחד מהם בהפרש ניכר, כיום יומיים לפני תחילת הקורס לאחר הרהורים ומחשבות החלטתי שאם אני אנסה את המקצוע אני הירשם לקורס זול יותר ,לראות אם המקצוע מתאים לי , כך שישאר לי כסף לחזור שוב לאקדמיה להמשך הלימודים, לכן יצרתי קשר 48 שעות לפני תחילת הקורס קשר עם מזכירות ביה"ס הסברתי למזכירה שאני מעוניין לבטל את הלימודים , וזאת טענה שהדבר אינו אפשרי ובעצם הייתי אמור להודיע לה 45 יום לפני, לאחר מספר שעות יצרתי קשר עם מנהל בית הספר , שטען שאם אני פורש אני משלם לו 21.500 כ-95 אחוז מעלות הקורס, צריך להדגיש שתכננתי לשלם חלק מהסכום באמצעות הפיקדון וחלק במזומן (כסף שחסכתי חודש אחרי חודש כמו כל צעיר בארץ), הסברתי למנהל שהדרישה שלו מוגזמת כי שלמתי בעבור הלימודים דמי רישום בסך 600 ש"ח שאינם מוחזרים וזה מקובל, הוא טען שוב ושוב שלא אני אמור להעביר לו 21500 ש"ח או שהוא תובע אותי כיוון שאני "דופק" לו את פתיחת הקורס פחות חניך יותר הפסדים, בנוסף הוא אמר שאם יש לי קשיים הוא מוכן להפחית לי 2000 ש"ח מעלות הקורס, הסברתי לו שוב שאינני מעוניין כלל להיכנס לקורס, ואז הוא אמר שיש לי 2 אופציות 1. למצוא חבר שייכנס במקומי לקורס (כמעט בלתי אפשרי לאסוף מישהו ב-48 שעות שגם חובב טבחות וגם מוכן לשלם סכום אסטרונומי שכזה), 2. הוא יהיה מוכן לוותר לי על כניסה לקורס הקרוב בכך שאני יהיה מחוייב להירשם לקורס הבא.., סליחה על השפה אבל הסברתי לו שאני לא התחתנתי איתו ועצם שזה שחתמתי איתו חוזה כלשהו לא אומר שאני מחוייב אליו לכל זמן שהוא ירצה, הוא שוב טען שיש לו לשכה משפטית ושהוא ידרוש את כספו בביהמ"ש, אין ספק שהדבר מקומם שבעל מקום פרטי דורש ממני לממן לו את המשכורת בגלל שלא נרשמים חניכים לקורסים בבית ספרו..השאלה שלי היא כזאת האם יש אפשרות שהחוזה של אותו מנהל ,קבילה על פי חוק כי אם כן ,המסקנה שמהיום הראשון שמשלמים דמי רישום אין אפשרות לצאת מן התתחייבות לאותו בית הספר, 2. אני מניח שהוא יתבע אותי בבית משפט לתביעות קטנות, ועכשיו נקלעתי למצב לא נעים ש-20.000 שחסכתי בעמל במיוחד בתקופת המשבר הכלכלי יכולים להיזרק "לפח" על שום דבר, כי לאחר השיחות עימו נשבעתי ששום פרוטה לא תשולם מצידי לבית הספר המדובר., 3. האם יכול להיחתם חוזה כל כך חד צדדי, שנותן הרשאה מצד אחד לבית הספר לבטל מועדי פתיחה של קורסים ולדרוש שכר כל כך מנופח על קנס, כי בכל מוסד אקדאמי מוכר אין פיצוי לפני תחילת הלימודים ואפילו מספר ימים לאחר פתיחתם וגם אם כן הקנס הוא לא חסר פורפורציות. אשמח לעזרתכם!!!מתחיל להיות מיואש...

    • 'דמי ביטול' השתתפות בקורס
      עו"ד אפי אהרונוב | 20/07/2009 18:29

      ערב טוב אילן, ע"פ פסה"ד המנחה של ביהמ"ש העליון בסוגיא זו רשאי מוסד שכזה לגבות ממך דמי ביטול סבירים בלבד. דרישה ממך לשלם כמעט את כל עלות הקורס מבלי להשתתף בו או חיובך להשתתף בקורס אחר בניגוד לרצונך אינם סבירים בעיני ואני מתקשה להאמין שביהמ"ש יקבל את טענתו (אא"כ יוכיח שבשל ביטול השתפותך נגרם לו נזק כספי שמגיע לכדי הסכום שהוא תובע ממך). גם העובדה שלדבריך הקורס נדחה מספר פעמים על-ידו תעמוד לרעתו. אני מציע לך להקדים תרופה למכה ולהוציא לו מכתב דרישה מסודר ובו נכונות לשאת בדמי ביטול סבירים (דומני שתשלום של כ - 10% מעלות הקורס יהוו דמי ביטול מקובלים.. בהצלחה. עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים