חיוב עובד כלפי חברת הליסינג

  • חיוב על נזקים ברכב מחברת ליסינג
    שולמית | 12/07/2009 09:21

    פוטרתי מעבודתי והחזרתי את רכב הליסינג שהיה ברשותי. כעבור כחודש הופתעתי לגלות כי מפיצויי הפיטורין שלי נוכו כ-4000 ש"ח עבור תיקון נזקים ברכב. בדיקה מעמיקה יותר גילתה כי אכן חברת הליסינג חייבה את החברה בה עבדתי על תיקון כל שריטה ושפשוף ברכב- פגיעות אשר לפי הבנתי הנן בהתאם לגילו של הרכב ונובעות משימוש סביר. כמובן שהחיובים היו מופקעים (כולל ניקוי ב-400 ש"ח...), ולי לא היתה שום אפשרות לבדוק או לטעון, כיוון שהרכב כבר הוחזר. ההסכם שלי מול החברה שהעסיקה אותי מאפשר לה לגבות ממני כל סכום שחברת הליסינג מחייבת, ללא מגבלה. מצד שני, לי אין כל חלק או צד בהסכם של החברה מול חברת הליסינג. האם החברה שבה עבדתי יכולה לחתום על הסכם שמחייב אותי בלי שיהיה לי כל צד או טענה בעניין זה? האם חוקי להעביר אלי את החיוב בצורה כזו?

    • חיוב עובד כלפי חברת הליסינג
      עו"ד אפי אהרונוב | 17/07/2009 18:15

      שלום שולמית, אשמח באם תכתבי מה בדיוק החוזה אומר. שבת שלום ובצלחה

      • חיוב עבור תיקון נזקים ברכב ליסינג
        שולמית | 19/07/2009 12:56

        נוהל הליסינג הוא בן 9 עמודים, אבל החלקים היותר רלוונטיים הם- בתחילת הנוהל הוגדר שהחברה תשמש כ"מסלקה" בין העובד לחברת הליסינג. "ביטוח: במידה ויגרמו לרכב נזקי פח ו/או הרכב יפגע בתאונה קלה...יחולו הכללים הבאים: שני נזקים ראשונים... יכוסו ע"י החברה. העובד ישלם 50% מעלות תיקון הנזק השלישי (או...השתתפות עצמית). העובד יחויב בגין כל חיוב אחר שיתקבל ובכלל זה נזקים בגין אובדן, חריגה ממכסת הק"מ וכל חיוב אחר שאינו מכוסה בביטוח חברת הליסינג. " בנוגע לחיוב- "בכל מקרה של צורך בביצוע חיוב לעובד, תשלח... הודעה... הכוללת את סכום וסיבת החיוב. לעובד תינתן ארכה של 15 יום לבחינת החיוב... במידה והעובד הפסיק את עבודתו בחברה ונוצר צורך לחייבו... יקוזזו תשלומים המגיעים לעובד מהחברה..." יש לציין כי לא קיבלתי כל הודעה מראש- את החשבונית והודעת החיוב קיבלתי אחרי שהכסף כבר קוזז מפיצויי הפיטורין שלי. האם ייתכן שהחברה תחייב אותי לשלם כל סכום שיקבע ע"י חברת הליסינג בלי שתהיה לי כל אפשרות לבחון את החיוב ולהתערב? (אגב גם התערבות בדיעבד תהיה חסרת משמעות במקרה זה- חברת הליסינג לא תתייחס אלי כי אני לא לקוחה שלה). אגב, האם יש משמעות לעובדה שלא מדובר ב"חוזה" מול החברה, אלא בנוהל שאני חתומה עליו (אין חתימה מטעם החברה)? תודה מראש על עזרתך.