הודעה על הפרת חוזה

  • חוזה
    מידן | 12/07/2009 00:09

    אני מפיץ של ספק מסוים ועל פי סעיף בחוזה ביני לבין הספק כתוב שניתן לסיים חוזה בינינו בהתראה מראש של 8 שבועות. על ההתראה מראש להיות בכתב. במידה והספק הוא זה שרוצה להפסיק את החוזה, הוא מחויב להישאר הספק עד שאני מוצא ספק אחר או עד 8 שבועות המוקדם מבינהם. לאחר כשנה של פעילות הסתכסכנו והוא אמר לי שהוא לא מוכן להמשיך לעבוד איתי אלא אם אני אסכים לקיצוץ של 10 אחוז בעמלות שהוא נותן לי בנוגע להפצת המוצריו. אמרתי לו שאני מסרב והוא אמר לי שהוא מסרב להמשיך לעבוד איתי לאלתר(דגש על לאלתר). לאחר חודש הוא התקשר אלי כדי לנסות לדבר שוב על המחיר ולשאול מתי הוא יכול לבוא להעביר לי מוצרים. הודעתי לו שעקב השיחה בינינו ובה הוא הודיע שהוא לא רצה להמשיך לעבוד איתי אז התקשרתי עם ספק אחר. הוא טען שהוא לא אמר דבר כזה אז השמעתי לו הקלטה ואז הוא טען שבכל זאת אני מפר חוזה כי הוא הודיע לי על הפסקת התקשרות בעל פה ולא בכתב. הוא טוען שהוא כבר הכין מלאי במיוחד בשבילי ולכן הוא נפגע ועקב כך הוא מסרב לשחרר לי את העמלות שהוא חייב לי בגין עבודתי. אני מתכונן לתבוע אותו אך השאלה שלי היא עד כמה בית המשפט יתן משקל לכך שהוא הודיע על הפסקת עבודה בעל פה ולא בכתב?. גם לא ברור לי איך הוא ציפה שאני אמשיך לעבוד איתו כשהוא מסרב לשלם לי לפי התעריף שכתוב בחוזה? לפי העורך דין שלו הוא אמר לי שאין לי שום סיכוי. אני רוצה עוד לשאול שגם אם כן הפרתי את החוזה כי הוא לא הודיע לי בכתב, מה בדיוק יכלתי לעשות הרי הוא אמר לי בע:פ שהוא מסרב לעבוד איתי והאמנתי לו. לא חשבתי שהוא ינצל סעיף טכני בחוזה נגדי.

    • הודעה על הפרת חוזה
      עו"ד אפי אהרונוב | 16/07/2009 20:19

      ערב טוב מידן, מבחינה פורמאלית, אם קבעתם שהודעה על הפסקת חוזה ניתנת רק בכתב החוזה עדיין תקף. במסגרת מצומצמת זו איני יכול להתייחס לכלל העובדות, אבל ברמה העקרונית ועל קצה המזלג: א. אם הוא הפסיק לספק לך סחורה לאחר שסרבת להפחתת העמלה - הוא הפר חוזה (גם אם זה רק למשך חודש והוא התחרט אח"כ) והפרת חוזה מאפשרת לך לתבוע ביטול החוזה ופיצויים. ב. יתכן וההתנהלות שלו היא התנהלות במסגרת חוזה שאינה בתום-לב ואף היא, ע"פ פסיקת בתי המשפט, עלולה להקים לך זכות לביטול החוזה ולתביעת פיצויים. לדעתי כדאי לך בשלב ראשון לפנות אליו באמצעות עו"ד ולהוציא לו מכתב דרישה לתשלום העמלות. אני מניח שפנייה מסודרת ומקצועית תגרום לו להבין שיש לו מה להפסיד במסגרת הליך שיפוטי. בהתאם לתגובתו תחליט מה לעשות הלאה: אם תגיעו להסדר - מה טוב. אם לא, יהיה מקום לשקול כדאיות תביעה.