דבר נוסף!!! חשוב

  • הלוואה ע"י הסכם בתוך המשפחה
    מיואשת | 08/07/2009 21:38

    חמותי הציעה לנו סכום נכבד של כסף ע"מ לסיים את המשכנתא (המלווה בחוזה) אך אחד מהתנאים בחוזה הוא שאם ח"ו נתגרש אנו צריכים להחזיר לה את הסכום. בתחילת החוזה מצויין "כולם ביחד וכל אחד לחוד" מה זה אומר? האם אני עלולה בעתיד(אם אתגרש) לקבל תביעה על כל הסכום מכל סיבה שהיא או שבאופן אוטומטי כל אחד מאיתנו אמור לשלם חצי מהסכום?? עורך דינה לא מוכן לציין כי כל אחד צריך לשלם חצי ,יתרה מזו אנחנו אמורים לחתום על שטר חוב בסכום המדובר וכאשר בקשתי לחלק את הסכום לשני שטרות חוב שונים (לי ולבעלי) נענתי בשלילה. ברור שסכום זה יעזור ללנו בחיי היום יום מבחינת רווחה כלכלית וחשוב לי לציין כי כיום היחסים בין כולנו מאוד טובים ובריאים אך מכיוון שמדובר על מקרה שעלול להיות בעתיד אני מעוניינת לקחת בחשבון כל סיטואציה אפשרית לפני שאחליט לחתום על חוזה זה. תודה מראש

    • דבר נוסף!!! חשוב
      מיואשת | 08/07/2009 21:41

      אם אכן אני עלולה להתבע בכל הסכום האם יש לי איזושהיא צורה לערוך במקביל להסכם זה הסכם כתוב עם בעלי אשר יבהיר לנו כי כל אחד נושא בחצי או שזה לא יהיה קביל???

      • אל תתייאשי
        אלעד | 13/07/2009 23:11

        שלום רב, אז ככה, תחשבי על "ביחד ולחוד" כעל קופסא. בתוך הקופסא נמצאים את ובעלך. אם דודתך תרצה שתשלמו לה את החוב היא תיפרע ממי שנמצא בקופסא. דהיינו ממך ומבעלך. מדבריך אני מבין שאת מעוניינת שהחוב יחולק שווה בשווה מהיום שניתנת ההלוואה. אולם, זה נוגד את רעיון ה"ביחד ולחוד" כיוון שקודם כל דודתך תיפרע מלוא החוב. לכן, עליך לסכם עם בעלך ועדיף בכתב לשם קלות ההוכחה, שבמידה ומאן דהוא יאלץ לשלם יותר מחצי ישפה אותו הצד השני. לדוגמא נניח ותשלמי 70 אחוז מהחוב ובעלך 30 אחוז תוכלי לתבוע את בעלך בגין ה20 אחוז ששילמת יותר ממנו. אך הייתי ממליץ לך לדבר עם דודתך ולבקש ממנה לזנוח את רעיון "הביחד ולחוד" כיוון שברור שאינך מעוניינת בו ולבקש ממנה להלוות לך חצי ולבעלך חצי. מעבר לכך התניה שמאיימת עליכם מלהתגרש כי אם תתגרשו תאלצו לשלם חוב נראית לי בלתי חוקית ודינה להיות בטלה. עד כאן מהבחינה החוזית.

      • הלוואת הורים לצורך רכישת דירה
        עו"ד אפי אהרונוב | 14/07/2009 20:30

        ערב טוב לילך, חבות 'ביחד ולחוד' משמעותה שאת עלולה להיתבע על הסכום כולו (אם כי אין פירושו של דבר שבבכל מקרה בסופו של יום תיאלצי לשלם את כולו). חמותך מעוניינת להבטיח את כספה היה וחלילה יחסיכם יעלו על שרטון. הסכמי ממון מסוג זה (כמו גם טכניקות משפטיות אחרות) נפוצים כיום במצבים בהם הורי אחד הצדדים לתא הזוגי נותנים לזוג סכום כסף משמעותי על-מנת שירכשו דירה וומעוניינים למנוע תביעה עתידית של בן/ת הזוג השני/ה לזכויות בנכס מכוח החיים המשותפים. קיימים בפרקטיקה סוגים שונים של הסדרים הבאים להסדיר מצבים כאלו (למשל רישום חמותך כבעלת הדירה באחוז מסויים).. עצתי לך להיוועץ בעו"ד המתמחה בכך בטרם את חותמת על ההסכם זה או אחר. . .