עו"ד עינב היימס

  • היכן ניתן לראות אישור חוזה אחיד
    איתי | 08/07/2009 21:10

    אני מחפש לדעת כיצצד ניתן לראות חוזה אחיד שאושר אני בתהלכיי תביעה קטנה ורציתי לדעת האם יש מקום שאוכל לדעת האם החוזה שעליו אני תוסע אושר בכלל יש מקום שכזה היכן עליי לברר זאת תודה

    • עו"ד עינב היימס
      einav | 10/07/2009 03:43

      איתי שלום, למה כוונתך בחוזה אחיד שאושר? האם אתה מדבר על פסיקה בנושא? אני מניחה שיש ברשותך הרבה מאוד דוגמאות לחוזים אחידים עליהם הינך חתום, החל מהבנק ועד לחברות סלולר וכיו"ב. באופן כללי בוודאי תוכל להיעזר בחוק החוזים האחידים ובתקנות. איני יודעת את פרטי המקרה אך קיימים חוקים שונים אליהם ראוי שתפנה בהתאם לנסיבות. ראה לדוגמא מצב בו מדובר בגודל האותיות בחוזה האחיד כאשר צרכן רכש נכס או קיבל שירות מעוסק כלשהו, המענה למקרה כזה ימצא בתקנות הגנת הצרכן. בברכה, עינב היימס, עו"ד

      • תוספת
        einav | 10/07/2009 03:57

        במידה וברצונך לברר האם הספק קיבל מבית הדין אישור מראש לפיו אין תנאי מקפח, הייתי מציעה לפנות לעו"ד של הספק / החברה. בכל מקרה רצוי שתבדוק בנוסף האם קיימות תובענות ייצוגיות תלויות ועומדות מול הספק בסוגיה הרלוונטית.

        • המשך
          איתי | 12/07/2009 01:17

          לא מאמין שהמניפיקה תענה לי על שאלה כזו ובודאי עם לא אושר החוזה לגבי תובענה ייצוגית אני יודע שקיים אתר אינטרנט אשר מפרט את כל התובענות שהוגשו אך אינני זוכר את כתובתו תודה על העזרה

      • המשך להמשך
        איתי | 12/07/2009 01:24

        נסיתי להריץ חיפושים ברשת בעניין אך לא מצאתי דבר בנוגע למנפיקה ספציפית ולגבי החוזה עצמו אז הוא באנגלית כולו ללא שום מילה בעברית ולא מופיע דבר לגבי תוקפו או איזשהו סימן לאישור מופרט בו מספרי אסמכתאות ותנאים שיש לעמוד בהם וכיצד לנהוג בו שבוע טוב תודה רבה

    • תוספת- עו"ד עינב היימס
      einav | 10/07/2009 04:14

      איתי, באם כוונתך לאישור מראש ע"י בית הדין לפיו אין תנאי מקפח, ראשית יש לבדוק האם אישור זה ומועד תקפו רשומים בראש ההסכם עצמו. אם לא מצויין בחוזה ניתן לפנות לספק/חברה לעיון. בברכה, עינב היימס, עו"ד

      • תודה על התגובה
        איתי | 12/07/2009 01:08

        אז שאלתי היא אכן לגבי חוזה שמונפק בידי אמריקן אקספרס כלומר בנקים ואכן מדובר על גודל אותיות אך לפי תקנות הגנת הצרכן החוזה איננו עומד בתנאי גודל האותיות אך אני יודע שאם החוזה אושר בבית דין על כן אין ביכולתי לטעון זאת ולכן שאלתי היא כיצד אפשר לבדוק האם החוזה מאושר ואם כן עד מתי תוקפו

        • המשך
          איתי | 12/07/2009 01:13

          כרגע תובענה ייצוגית היא לא בראש מעייני למרות שמספר עורכי דין היו מעוניינים לקחת את המקרה לכיוון הזה אני יודע שיש אתר שבו אפשר לראות את כל התובענות הייצוגיות שהוגשו אך אינני זוכר את כתובתו לגבי פניה לספק של החברה אזסביר להניח שיגידו לי שיש אישור אף אחד לא שש לומר שהחוזה איננו מאושר ולכן אני בספק כיצד אפשר לקבל