היתה לי פדישה והיא לא נגמרה כצפוי

  • מה מקנא תעודת מורה הוראה לבעליה
    מור | 08/07/2009 00:10

    קיבלתי תעודת מורה הוראה לפני כעשר שנים על ידי מכון מסוים בתחום בו אני עוסק מאז איני עוסק בתחום זה ומלמד בתחום. היום מגיע בעל המכון בדרישה שאני יחתום על מסמך אשר קובע כי כל האנשים שילךמדו על ידי מהיום ואלה יוכלו ללמוד אצלי אך לא לקבל תתעודה ממני אלא יצטרכו ללכת למכון בו למדתי ושם רק יוכלו לקבל תעודה הכשרה. באשר לשאלתי מה היא סיבת התקנה אשר הם רוצים לתקן נענתי כך מכיון שאננו סומכים על כל מי שמחזיק בתעודה הכשרה. (מטעמם תעודה מורה הוראה).(תעודה אשר אני מחזיק בה כעשר שנים ומסמיך על ידיה בתחום בו אני עוסק). א. האם נשמע הגיוני שבן אדם ילמד עשר שנים מקצוע מסוים ואחרי זה יאמרו לו שאינו ראשי ללמד יותר אף על פי שלא נמצא שום פגם או מחדל הן מקצועי והן אחר בעבודתו . ב. האם אן המכון לא מעמיד עצמו בסימן שאלה גדול על עצם מקצועיותו וטיב שיקוליו בניתנת תעודה מסוג זה מאחר שהוא בה ומטיל ספק בבוגריו??? שאלתי היא כך מאחר שאיני מוצא כל עיניין לחתום על מסמך זה. האם רשאי אותו מכון להוציא דיבה על שמי אשר היא פוסלת את התעודה בה אני מחזיק רק מכיון שאיני חותם להם על מסמך אשר הציגו לי. מה אני יכול לעשות בנידון? השמח לקבל תשובה מקצועית ומפורטט ככל שניתן. בתודה מראש מור לא הזכרתי את מקצועי מכיון שאיני רוצה לחשוף פרשה אשר יכולה להסתיים בדלתים סגורות.

    • היתה לי פדישה והיא לא נגמרה כצפוי
      מור | 09/07/2009 03:07

      ברצוני להתחיל לפעןל לפני שאני יאחר תרכבת השמח וידה מאוד עם אחד העורכי דין שיש כאן יוכלו לתת לי חוות דעת

      • תעודת 'מורה הוראה'
        עו"ד אפי אהרונוב | 15/07/2009 19:39

        שלום מור, בלתי אפשרי להתייחס לשאלותיך מבלי להבין במה מדובר. האם מדובר בתעודת הוראה שמוכרת ע"י משרד החינוך או רשות כלשהי? על בסיס מה? מה בדיוק הסטאטוס של המכון? נסה בבקשה להסביר ביתר פירוט כדי שאבין במה מדובר.