מעמדו של שיק ביטחון

  • צ'ק ביטחון
    רוזה | 07/07/2009 17:14

    שלום , במקומות שונים מצאתי הסברים שונים , ולעיתים סותרים , לגבי אפשרות השימוש בצ'ק ביטחון . אם , למשל , שוכר הדירה השאיר בה נזקים לאחר הפינוי , לא צבע אותה כפי שהתחייב וכו' . איך יכול המשכיר לממש צ'ק ביטחון שניתן לו בעת חתימת הסכם ההשכרה ? תודה

    • מעמדו של שיק ביטחון
      עו"ד חרמון רוני | 08/07/2009 16:20

      שיק בטחון הינו שטר שנמשך על תנאי. המסירה של שטר ביטחון היא, מעצם טיבה וטבעה, "מסירה-על-תנאי" וזכותו של המחזיק בשטר כזה לממש אותו (כגון על-ידי סיחור או תביעה לפירעונו) קמה, רק אם נתמלא התנאי, והמסירה הופכת עקב כך שלמה. הווה אומר, הנתבע רשאי לטעון ולהוכיח, כולל בראיות בע"פ, שחיובו תלוי במילוי תנאי שלא קוים (או שטרם קוים), ולעניין זה השטר הוא ככל חוזה שבו רשאי הנתבע לטעון כי התחייבות מסוימת שלו מותנית בקרות אירוע כלשהו, ואם זה לא התקיים, הרי הוא משוחרר מקיום ההתחייבות

      • תודה ובקשת הבהרה
        רוזה | 09/07/2009 22:39

        לא כל כך הבנתי . האם תוכל לפרט ? אם , למשל , בעת חתימת הסכם השכרת דירה נתן השוכר למשכיר ( בעל הדירה ) צ'ק ביטחון . זמן החוזה הסתיים והשוכר לא פינה את הדירה או פינה והשאיר נזקים . איך , באופן מעשי , יכול בעל הדירה להשתמש בצ'ק הביטחון כדי לפצות את עצמו על הנזקים שנגרמו לו ? אם הוא יכול פשוט להפקיד את הצ'ק בבנק ולפדות את ערכו ? האם הוא חייב לפנות לבית משפט או להוצאה לפועל כדי לפדותו ? בבקשה , פרט . תודה רבה