חוזה בע"פ

  • שאלה מעניינת!!!
    משה | 05/07/2009 23:45

    אני תקליטן.. התקשר אלי בנאדם להזמין אותי לנגן לו באירוע  של חברים מחו"ל שמגיעים לארץ לחגוג את הבר מצווה.. בעסק שלי (במגזר החרדי) מקובל לסגור את האירוע טלפונית בלבד ואף פעם לא חותמים חוזה או משלמים מקדמה.. וכך אני כבר עובד כמה שנים.. כך מקובל לסגור אירוע!לאחר כמה שבועות התקשרו אלי משפחה אחרת להזמין אירוע לאותו תאריך.. אמרתי להם שאני אבדוק.. התקשרתי אליו לזה שהזמין.. ושאלתי האם האירוע סגור סופית סופית ואין שינויים? כי התקשרו אלי  מאירוע אחר לאותו יום.. אז הוא אמר לי שהאירוע סגור בודאי ולומר להם שאני תפוס..!אז חזרתי אליהם ואמרתי להם שאני תפוס! השאלה שלי האם אוכל לתבוע את ההפסד שנגרם לי בגללו שהפסדתי אירוע?? האם זה תופס בביהמ"ש לתביעות קטנות.. או שבגלל שאין חוזה כתוב זה לא תופס..יש לציין שיש לי הקלטת שיחה שהוא מודה שהוא סגר איתי בטלפון.. והוא רק טוען שהמשפחה ביטלו והוא רק היה מתווך להזמין!אודה לכם מאד מאד מי שיוכל לתת חוות דעת מקצועית..

    • חוזה בע"פ
      עו"ד צורי דוד | 06/07/2009 13:49

      חוזה בע"פ הוא חוזה לכל דבר וענין. ככל שאתה יכול להוכיח את תנאי החוזה אתה בהחלט יכול לתבוע על פיו. הקלטה של שיחה בהחלט יכולה לשמש כהוכחה לצורך הענין.

      • תודה על תגובתך!
        משה | 07/07/2009 01:13

        יש לי הקלטה שהוא מודה שהוא סגר אירוע בע"פ והוא מודה שהוא ביטל שבועיים לפני התאריך.. אבל אין לי את ההקלטה של הסגירה עצמה..בכל מקרה תודה רבה מכל הלב...