עזיבת דירה לפני תום החוזה

  • עזיבת הדירה חודש לפני תום החוזה
    nimrod07 | 05/07/2009 21:17

    שלום לכם,ב 1/7 עזבתי דירה בה הייתי חתום עד ל 31/7. בעל הדירה החל לחפש מועמדים לשכירות החדשה מה 20/6, ולאחר כמה ימים החל ללחוץ עליי לעזוב את הדירה בטענה שבלתי אפשרי להרשים מועמדים לשכירות כשהבית בשלבי מעבר, אלא רק כאשר הוא ריק ומסודר לאחר פינוי. הוא לא אמר בפירוש שהוא מוותר על דמי השכירות לאותו חודש, אך הוא ביקש ואף לחץ שאצא. לאחר שנעניתי לבקשתו ויצאתי תוך התארגנות חפוזה ב 1/7, הוא מבקש ממני תשלום על חודש יולי כמוסכם בחוזה. סירבתי כעת.כמה פרטים נוספים:1. ישנם 3 אנשים כולל אותי ששמעו שהוא מבקש שנצא מהבית, אך הוא מכחיש זאת כעת.2. הרקע למעבר הוא העלאה של בעל הבית את דמי השכירות ב 60% בטענה של עליית מחירים.3. יש לו צ'ק בטחון על סך 10,000 ש"ח מחשבון שוודאי יחזיר את הצ'ק אם הוא ינסה להפקיד אותו.4. כל תשלומי המיסים שולמו על-ידי עד ל 1/7.אשמח לייעוץ ראשוני.

    • עזיבת דירה לפני תום החוזה
      עו"ד צורי דוד | 09/07/2009 17:56

      כאשר עוזבים דירה לפני תום חוזה השכירות, חלים התנאים הרשומים בחוזה. אתה מציין שהוא ביקש ממך לעזוב, אבל אני מבין שאתה התכוונת לעזוב לפני תום החוזה בכל מקרה (תקן אותי אם הבנתי לא נכון). בכל מקרה היה עליך לדרוש את הויתור על דמי השכירות כתנאי ליציאה מוקדמת מהדירה. לגבי העדים, אם מדובר בעדים שאינם קשורים אליך, אז יש משקל לעדותם, אך אם מדובר בחברים שלך או משהו בסגנון, אז יש סיכוי גבוה שהשופט לא יתן יותר מדי אמון בעדותם ולכן לא יתן לה משקל. אם אתה יכול להקליט שיחה עם בעל הבית בה הוא יודה שהוא ביקש ממך לצאת מהדירה כבר ב1/7/09 אז לזה יכול להיות משקל מכריע.

      • המשך
        nimrod07 | 09/07/2009 19:05

        אכן בתחילה ההצעה לעזוב ב 1/7 הייתה שלי, אך בעל הדירה התנה אותה במציאת דייר חדש. במהלך החיפושים הוא החליט שבלתי אפשרי למצוא כך דייר משום שהבית "על גלגלים" כלשונו, ומאז הוא החל ללחוץ עלינו שנצא. לא פעם ולא פעמיים. אכן העדים הם רק בני משפחה, אימי וחברתי. חשבתי להקליט אבל לא עשיתי זאת...בכוונתי לגשת לתביעות קטנות ולקבל ייעוץ שם. שאלתי הפשוטה היא האם יש טעם לזה? האם שופט יכול בכל זאת להכריע לכיווני, או שהמצב אבוד?