ניקוי דירה בתום השכירות

  • צביעה לאחר סיום חוזה
    שיר | 05/07/2009 15:55

    אנו מתגוררים בדירה שכורה כמעט 3 שנים, ואמורים לפנות אותה בסוף החודש. קיבלנו את הדירה צבועה (חדשה מקבלן) אך בחוזה לא כתוב שעלינו לצבוע אותה כשנצא ממנה. יחד עם זאת כתוב בחוזה שאנחנו צריכים למסור את הדירה נקיה. הקירות מעט מלוכלכים כתוצאה מבלאי טבעי (לא שחורים ולא מקולפים). האם בעל הבית יכול לטעון שהפרנו חוזה ולא החזרנו את הנכס נקי? (כמובן שחורי מסמרים בקירות אנחנו דואגים לכסות). תודה

    • ניקוי דירה בתום השכירות
      עו"ד צורי דוד | 09/07/2009 17:43

      ניקוי אינו כולל צביעה, אבל ניקוי כולל ניקוי גם של הקירות. ככל שמדובר בליכלוכים נקודתיים ניתן לנקות אותם ולא חייבים לצבוע (על ספוגית הפלא שמעתם ?) בכל מקרה אני ממליץ לכם לצלם את הדירה כולה לפני שאתם מחזירים אותה למשכיר. כדי שתהיה לכם הוכחה באיזה מצב עזבתם את הדירה (שלא יוכל להלביש עליכם דברים).